Veću tražnju za računarima pokrenuo trend hibridnog modela rada

Snažan rast kompanije Lenovo

NovacSvetVesti

23.2.2022 10:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Snažan rast kompanije Lenovo Snažan rast kompanije Lenovo
Profit kineske Lenovo grupacije je u trećem kvartalu skočio čak 62 odsto na rekordnih 640 miliona dolara. Kako je saopšteno iz najvećeg svetskog proizvođača... Snažan rast kompanije Lenovo

Profit kineske Lenovo grupacije je u trećem kvartalu skočio čak 62 odsto na rekordnih 640 miliona dolara. Kako je saopšteno iz najvećeg svetskog proizvođača personalnih računara,  rastuća popularnost hibridnog načina rada povećala je tražnju u posmatranom periodu. 

Prihodi za kvartal koji je završen 31. decembra porastao je za 17 odsto na 20,1 milijardu dolara, što je značajno nadmašilo prethodnu prognozu od 18,4 milijarde dolara, prema podacima Refinitiva.

„Strukturne industrijske snage dominirale su globalnim tržištem, uključujući ulaganja u ubrzanu digitalnu transformaciju, nove zahteve IT usluga, sve veću popularnost računarstva u oblaku, uz trend hibridnog rada“, navodi Lenovo u saopštenju koje je prenela agencija Reuters. „Ovi tržišni pokazatelji poslužili su kao snažan katalizator za dvocifreni rast kompanije u njene tri poslovne grupe.“

Kompanija je saopštila da je svetska potražnja za komercijalnim računarima, isključujući Chromebook, u ovom kvartalu porasla po trećoj najvišoj stopi rasta od 1998. godine. Kupci su kupovali više vrhunskih, prenosivih i visokokvalitetnih računara zbog sve većeg značaja rada na daljinu.

Dok je globalna nestašica poluprovodnika, koja je uticala na različite industrije, uključujući proizvođače automobila, i dalje predstavljala poslovni izazov, bilo je znakova popuštanja, ističu u Lenovu, dodajući da je kompanija na putu da ispuni svoj srednjoročni cilj da udvostruči svoju maržu neto prihoda.

Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu, sa 24,6 odsto tržišnog udela u isporuci računara širom sveta u četvrtom kvartalu 2021. godine, a slede ga američki HP i Dell, prema  podacima kojima raspolaže konsultantska kuća Gartner.

  • Dzebac

    23.2.2022 #1 Author

    Meni je Dell najbolji, baš sam zadovoljna
    Već godinama koristim njihov lap top koji radi besprekorno

    Odgovori

  • MARIJANA

    23.2.2022 #2 Author

    A iskreno meni su oni bas dobri

    Odgovori

  • Milovan94

    23.2.2022 #3 Author

    Njihovi proizvodi su najbolji tako da me ništa ne čudi

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    23.2.2022 #4 Author

    Lenovo računar koristim godinama i ne bih ga menjala!

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    24.2.2022 #5 Author

    25 % svetskog tržišta svaka čast, sve više će prihodovati rad od kuće, modernizacija svih sistema dovodi do velike potražnje za proizvodima kompanije lenovo. odlični pouzdani proizvodi

    Odgovori

  • Maša

    24.2.2022 #6 Author

    Imaju i dobar kvalitet i cenu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...