Očekuje se zatvaranje 900 radnih mesta

Societe Generale će otpuštati u Francuskoj

Vesti

5.2.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Societe Generale će otpuštati u Francuskoj Societe Generale će otpuštati u Francuskoj
Societe Generale, treća banka po veličini na berzi u Francuskoj, trebalo bi da zatvori oko 900 radnih mesta u svojoj matičnoj zemlji ove godine,... Societe Generale će otpuštati u Francuskoj

Societe Generale, treća banka po veličini na berzi u Francuskoj, trebalo bi da zatvori oko 900 radnih mesta u svojoj matičnoj zemlji ove godine, rekla su za Reuters dva izvora bliska ovom pitanju. Generalni direktor Slavomir Krupa pokušava da smanji troškove kako bi povećao profit.

Ukidanje radnih mesta će se uglavnom fokusirati na IT i druge funkcije podrške u sedištu zajmodavca u poslovnoj četvrti La Defens francuske prestonice, rekli su izvori, a prenosi SEEbiz.

Smanjenje broja zaposlenih biće realizovano dobrovoljnim odlascima, dodaju izvori, ne želeći da budu imenovani jer otpuštanje radne snage još nije najavljeno.

Tačan broj otpuštanja biće između 900 i 1.000, što predstavlja manje od dva odsto ukupne francuske radne snage, rekao je jedan izvor.

Societe Generale zapošljava oko 52.000 ljudi u Francuskoj i oko 112.000 širom sveta, prema polugodišnjem finansijskom izveštaju zajmodavca za 2023. godinu.

Societe Generale je odbio da komentariše.

Godišnju dobit banka će objaviti 8. februara.

Kako bi oživeo cenu deonica i profitabilnost banke Societe Generale, Krupa je prošlog septembra rekao investitorima da će smanjiti troškove za oko 1,7 milijardi evra do 2026. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...