Nemačka odbila embargo na rusku naftu

Šolc: Trenutno nemamo alternativu

SvetVesti

7.3.2022 17:17 Autor: Vladimir Jokanović 8

Šolc: Trenutno nemamo alternativu Šolc: Trenutno nemamo alternativu
Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) odbacio je predloženi evropski embargo na uvoz ruske nafte, preferirajući da se fokusira na „održivi“ pritisak na Moskvu... Šolc: Trenutno nemamo alternativu

Nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) odbacio je predloženi evropski embargo na uvoz ruske nafte, preferirajući da se fokusira na „održivi“ pritisak na Moskvu koji ne bi nametnuo pretežak teret Nemcima.

Svi naši koraci su osmišljeni da snažno udare Rusiju i budu dugoročno održivi“, naveo je Šolc u saopštenju u ponedeljak. „U ovom trenutku, snabdevanje Evrope energijom za proizvodnju toplote, mobilnost, snabdevanje električnom energijom i industriju ne može da se obezbedi na bilo koji drugi način“, rekao je Šolc, prenosi Financial Times.

„On je istakao da je to od suštinskog značaja za pružanje javnih usluga i „svakodnevni život naših građana“. Ruska energija do sada je bila izuzeta od sankcija, ali Sjedinjene Američke Države sa svojim evropskim saveznicima istražuju mogućnost embarga na rusku naftu. Nemačka, kao najveća evropska ekonomija, zavisi od uvoza iz Rusije 55 odsto gasa, polovine uglja i 35 odsto nafte.

Prema rečima Šolca, nemačka vlada naporno radi sa svojim partnerima u EU na razvoju alternative ruskoj energiji. „Međutim, to se ne može uraditi preko noći“, rekao je Šolc. „Zbog toga je naša svesna odluka da nastavimo aktivnosti komercijalnih preduzeća u oblasti snabdevanja energijom sa Rusijom“, rekao je Šolc.

  • SANJA

    7.3.2022 #1 Author

    Uvek ima alternativa,samo kako njima odgovara

    Odgovori

  • Emilija

    7.3.2022 #3 Author

    Fokusira se na odrzivi pritisak na Moskvu

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.3.2022 #4 Author

    Pa bez Rusije su u ozbiljnom problemu…

    Odgovori

  • ZVE84

    7.3.2022 #5 Author

    Neće imati alternativu narednih 10 godina!!!!

    Odgovori

  • STRELAC

    7.3.2022 #6 Author

    Ovako selektivne sankcije su slika i prilika da se sve vrti oko interesa.

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    8.3.2022 #7 Author

    Malo se planovi poremetili? 😂

    Odgovori

  • Dragana

    8.3.2022 #8 Author

    Biznis na prvom mestu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...