SPAJAJU SE S&P GLOBAL I IHS MARKIT Dogovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara

BerzaNovacSvetVesti

30.11.2020 08:38 Autor: Marko Miladinović 0

SPAJAJU SE S&P GLOBAL I IHS MARKIT Dogovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara SPAJAJU SE S&P GLOBAL I IHS MARKIT Dogovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara
Dva najveća dobavljača analitičkih podataka za Wall Street trabalo bi da se ujedine kroz sporazum koji će predstavljati najveće preuzimanje godine u finansijskom svetu.... SPAJAJU SE S&P GLOBAL I IHS MARKIT Dogovor o preuzimanju vredan 44 milijarde dolara

Dva najveća dobavljača analitičkih podataka za Wall Street trabalo bi da se ujedine kroz sporazum koji će predstavljati najveće preuzimanje godine u finansijskom svetu.

S&P Global je američka kompanija sa sedištem u Njujorku, koja potiče od 1860. godine i smatra se jednom od najstarijih u berzanskom poslovanju. Ona ima 17.000 zaposlenih, prošle godine ostvarila je prihod od više od šest milijardi dolara i njena vrednost se procenjuje na oko 82 milijarde američkih dolara, prenosi Wall Street Journal.

S&P Global je i kreator najprestižnijeg berzanskog indeksa S&P 500.

S druge strane, IHS Markit je mlada londonska firma, nastala prethodnim spajanjem dve manje analitičke kuće.

Međutim, Markit je za kratko vreme postigao visoku cenu jer prati milione data poena na finansijskim tržištima, ali i razvija softverske alate koje koriste najveće banke na Mehnetnu i u Londonu. Njena vrednost procenjena je na 37 milijardi dolara.

Kako pišu mediji u Sjedinjenim Američkim  Državama, preuzimanje IHS Markit od strane S&P Global koštaće 44 milijarde dolara, i biće ostvareno u potpunosti kroz kupovinu Markitovih akcija.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...