agencija za upravljanje lukama potpisuje memorandum

Sporazum sa Rumunijom za rečni saobraćaj od 9. septembra

SrbijaVesti

7.9.2021 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sporazum sa Rumunijom za rečni saobraćaj od 9. septembra Sporazum sa Rumunijom za rečni saobraćaj od 9. septembra
Agencija za upravljanje lukama potpisaće 9. septembra Memorandum o razumevanju u oblasti transporta unutrašnjim plovnim putevima sa Nacionalnom kompanijom „Administrativna uprava dunavskih morskih luka“... Sporazum sa Rumunijom za rečni saobraćaj od 9. septembra

Agencija za upravljanje lukama potpisaće 9. septembra Memorandum o razumevanju u oblasti transporta unutrašnjim plovnim putevima sa Nacionalnom kompanijom „Administrativna uprava dunavskih morskih luka“ Galac iz Rumunije.

Sporazum će u Palati Srbija potpisati v. d. direktora Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i generalni direktor „Administrativne uprave dunavskih morskih luka“ Nikolae Vizinteanu, a prisustvovaće, kako je najavljeno, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Takođe, prisustvovaće i ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju, saopštila je Agencija.

Podsetimo, Agencija za upravljanje lukama zabeležila je u prvih šest meseci ove godine povećan obim teretnog vodnog saobraćaja u odnosu na isti period prethodne godine. Na rekama u Srbiji pretovareno je 7,8 miliona tona tereta, što predstavlja rast od 8,3 odsto u poređenju sa prvim polugodištem 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...