Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
razvoj izvoznih kapaciteta i inovacija

Podrška malim i srednjim preduzećima u Srbiji i BiH

InovacijePreduzetnikRegionVesti

7.9.2021 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Podrška malim i srednjim preduzećima u Srbiji i BiH Podrška malim i srednjim preduzećima u Srbiji i BiH
Kompanije iz Srbije i Bosne i Hercegovine iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije imaće priliku da u naredne dve godine unaprede poslovanje, izvozne... Podrška malim i srednjim preduzećima u Srbiji i BiH

Kompanije iz Srbije i Bosne i Hercegovine iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije imaće priliku da u naredne dve godine unaprede poslovanje, izvozne i inovacione kapacitete u okviru projekta „Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE“, saopštila je u utorak Privredna komora Srbije.

Kroz razvoj brending strategija za svoje proizvode i usluge, analizu izvoznih tržišta kao i povezivanje sa partnerima, 45 firmi učesnica na projektu, biće u prilici da i na taj način unaprede poslovne performanse, istaknuto je na predstavljanju projekta na Zlatiboru.

Direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević rekla je da je cilj jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

Lapčević dodaje da će se kroz projekat razviti alati koji će kompanijama tog regiona pomoći u razvoju izvoznih kapaciteta i inovacija i doprineti boljoj proceni tržišta i komercijalizaciji njihovih proizvoda.

Tokom trajanja projekta „Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE“ za kompanije iz BiH i Srbije biće organizovani e-learning kursevi, obuke za pripremu i pisanje projekata, a jedan od rezultata projekta biće i izrada vodiča za pristup sredstvima domaćih i međunarodnih finansijskih institucija.

Projekat se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014 – 2020, a partneri na projektu su Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga, Gospodarska komora Federacije BiH i Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-ENERGIS.

Realizaciju aktivnosti će pratiti Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...