Ovom događaju prisustvovaće više od 1.000 učesnika

„Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“ centralna tema Kopaonik biznis foruma

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

3.3.2022 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

„Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“ centralna tema Kopaonik biznis foruma „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“ centralna tema Kopaonik biznis foruma
Predstojeći Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta na Kopaoniku, a centralna tema je „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, najavili su... „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“ centralna tema Kopaonik biznis foruma

Predstojeći Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta na Kopaoniku, a centralna tema je „Srbija 2030: Agenda održivog razvoja“, najavili su iz Saveza ekonomista Srbije na konferenciji za medije u četvrtak. Ovom događaju prisustvovaće više od 1.000 učesnika.

„Tokom četiri dana imaćemo 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika i tri plenarne sesije“, kazala je potpredsednica SES-a Dragijana Radonjić Petrović.

Kako je navela, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomski i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava na putu održivog razvoja, kao i gde vide Srbiju 2030. godine.

„Kopaonik biznis forum je platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i definisanje održive ekonomske politike“, rekla je Radonjić Petrović.

Navela je da će na skupu pored ostalih govoriti ministar finansija Srbije Siniša Mali, guvernerka narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ekonomski forum će zatvoriti predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić.  

Na Kopaonik biznis forumu će govoriti i predstavnici Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, ekonomisti i privrednici iz zemlje i regiona.

Radonjić Petrović je istakla da će učesnici imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.

Razmatraće se i digitalizacija, IT sektor, startap preduzeća, potom dometi makroekonomsku politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem.

Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljoprivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

Radonjić Petrović je najavila i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

„Od iduće godine će Kopaonik biznis forum, zajedno sa Nina medijom publikovati godišnje rezultate reputacionog indeksa srpske ekonomije, tako da ćemo imati priliku da pratimo kako se ta reputacija kreće iz godine u godinu“, rekla je potpredsednica Saveza ekonomista Srbije.

  • Zorica S.

    3.3.2022 #1 Author

    Kopaonok i biznis forum,i nikada nista konkretno…

    Odgovori

  • NINO

    3.3.2022 #2 Author

    …sve ostane nedoreceno ili u krajnjem slucaju se postave postulati koji se ne ispostuju…

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.3.2022 #3 Author

    Kakva je situacija,mogli su i da odloze biznis fotum…

    Odgovori

  • DANIJELA

    4.3.2022 #4 Author

    Bar se i odrzao i pod ovim teskim uslovima ogranicenja.

    Odgovori

  • ZVE84

    4.3.2022 #5 Author

    Biznis forum kao i svake godine.

    Odgovori

  • MADMAX

    5.3.2022 #6 Author

    Niko ništa samo pista za skupu garderobu i pozeraj.

    Odgovori

  • TINA

    6.3.2022 #7 Author

    Nadajmo se svi da ce ovaj forum biti konstruktivan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...