očekuje se još veći rast izvoza

Srbija beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

4.8.2021 16:17 Autor: Miljan Paunović 1

Srbija beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom Srbija beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom
Saradnja u poljoprivredi i razmeni poljoprivrednih proizvoda između Srbije i Izraela bila je tema današnjih razgovora ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa ambasadorom Izraela u... Srbija beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom

Saradnja u poljoprivredi i razmeni poljoprivrednih proizvoda između Srbije i Izraela bila je tema današnjih razgovora ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom.

Ministarstvo je saopštilo da je upućen poziv novom izraelskom ministru poljoprivrede Odedu Foreru da poseti Srbiju za vreme Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Tokom sastanka Vilan je predstavio i novu agrarnu politiku njegove vlade, posebno na temu uvoza proizvoda sa kojima Srbija može da pronađe svoje mesto na tom tržištu.

Srbija beleži suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa Izraelom u vrednosti od 20 miliona dolara.

U Izrael najviše izvozimo jagnjad, proizvode od pšenice, bobičasto voće, poput maline i borovnica.

„Imajuću u vidu dosadašnji rast izvoza, takav trend se očekuje i u narednom periodu“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • SUNCOKRET

    14.3.2022 #1 Author

    A ukupni veliki deficit. Niko ne spominje koliko naši izvoznici gube na potpuno nerealnom kursu dinara. Dinar je jako precenjen i izvoznici bi bili u mnogo boljoj situaciji kada bi kurs bio realan.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...