SRBIJA DA BUDE U PRVIH PET U SVETU PO USLOVIMA POSLOVANJA Ambiciozan plan za položaj na Dunig biznis listi Svetske banke

SrbijaVesti

11.5.2020 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

SRBIJA DA BUDE U PRVIH PET U SVETU PO USLOVIMA POSLOVANJA Ambiciozan plan za položaj na Dunig biznis listi Svetske banke SRBIJA DA BUDE U PRVIH PET U SVETU PO USLOVIMA POSLOVANJA Ambiciozan plan za položaj na Dunig biznis listi Svetske banke
Cilj Srbije je da u narednih nekoliko godina dospe u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture... SRBIJA DA BUDE U PRVIH PET U SVETU PO USLOVIMA POSLOVANJA Ambiciozan plan za položaj na Dunig biznis listi Svetske banke

Cilj Srbije je da u narednih nekoliko godina dospe u prvih pet zemalja sveta po uslovima poslovanja, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posle sastanka Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

„Pripremili smo ambiciozan akcioni plan za dalje unapređenje položaja Srbije na Duing biznis listi, koji će Vlada Srbije u najskorijem roku usvojiti“, najavila je ona posle sastanka, na kojem su, između ostalog, bili i ministri finansija i rudarstva i energetike Siniša Mali i Aleksandar Antić.

Na sastanku je bilo reči o daljim aktivnostima Srbije na unapređenju položaja na ovoj rang-listi i konstatovano da su dosadašnje reforme koje je naša država sprovela, posebno u sektoru građevinarstva uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, saopštilo je ministarstvo.

„I pored ogromnog uspeha u pogledu izdavanja građevinskih dozvola, nastavićemo dalje poboljšanje u ovom sektoru, očekujem da i u svim ostalim oblastima – od otpočinjanja poslova, priključka na struju, katastra, dobijanja kredita i ostalih, učinimo neophodne napore i iskoristimo potencijal da dodatno napredujemo“, rekla je Mihajlović.

Kako je saopšteno, svi učesnici sastanka izrazili su spremnost da u okviru svojih nadležnosti krenu u sprovođenje aktivnosti iz pripremljenog akcionog plana.

Sastanku su prisustovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, pomoćnik ministarke pravde Čedomir Backović, direktori Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za privredne registre, Borko Drašković i Milan Lučić, direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović, kao i direktorka za regulatornu reformu u NALED Jelena Bojović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...