postoji interes za zaključivanje sporazuma

Srbija i UAE jačaju saradnju u oblasti zapošljavanja

PoslovanjeSrbijaVesti

20.1.2022 14:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija i UAE jačaju saradnju u oblasti zapošljavanja Srbija i UAE jačaju saradnju u oblasti zapošljavanja
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević razgovarala je u Dubaiju sa ministrom za ljudske resurse Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulrahmanom... Srbija i UAE jačaju saradnju u oblasti zapošljavanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević razgovarala je u Dubaiju sa ministrom za ljudske resurse Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulrahmanom Al Avarom (Abdulrahman Al Awar) o jačanju saradnje dve države u oblasti zapošljavanja, saopšteno je u četvrtak.

Imajući u vidu da, prema procenama, u UAE živi i radi više od 10.000 državljana Srbije, na sastanku je ocenjeno da postoji interes za zaključivanje sporazuma o privremenom zapošljavanju između dve zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

U narednom periodu će biti organizovani sastanci predstavnika Srbije i UAE i otpočeće usaglašavanje teksta sporazuma.

Ovaj sporazum će omogućiti veću sigurnost radnicima, a novim Zakonom o radu UAE, kako je rekao Abdulrahman Al Avar, povećava se standard zaštite radnika, smanjuje mogućnost zloupotreba od strane poslodavaca, a informacije o slobodnim radnim mestima biće dostupnije i transparentnije, navodi se u saopštenju.

Ministar za ljudske resurse i emiratizaciju UAE ukazao je da su, u skladu dobrih bilateralnih odnosa Srbije i UAE, spremni da intenziviraju saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

 • LIMUN ŽUT

  20.1.2022 #1 Author

  Ovi bi trebalo da bude jedna dobra vest za sve, samo da zaživi.

  Odgovori

 • NINO

  21.1.2022 #2 Author

  Da, ali sva omladina opet ode iz Srbije.

  Odgovori

 • DANA

  21.1.2022 #3 Author

  Malo ovde da porazgovaraju.Ko ce ovde da radi?

  Odgovori

 • kaćica

  18.4.2022 #4 Author

  Bravo za obe strane.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...