SRBIJA I ZEMLJE U REGIONU I DALJE NA ČEKANJU Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

BiznisSrbijaTurizamU fokusuVesti

4.8.2020 10:35 Autor: Marija Jovanović 0

SRBIJA I ZEMLJE U REGIONU I DALJE NA ČEKANJU Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana SRBIJA I ZEMLJE U REGIONU I DALJE NA ČEKANJU Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana
Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana. Kako se navodi u saopštenju crnogorske... SRBIJA I ZEMLJE U REGIONU I DALJE NA ČEKANJU Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na „zelenu listu“ država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana.

Foto: Pixabay.com

“Sagledavajući epidemiološku situaciju u državama našeg okruženja, i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe naše turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, Nacionalno koordinaciono telo je ocenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata”, saopštila je Vlada Crne Gore.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, „po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...