Naša zemlja prva država u južnoj Evropi koja pravi cepivo protiv korona virusa

Srbija počela proizvodnju vakcina Sputnik V

LifestyleSrbijaVestiZdravlje

15.4.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srbija počela proizvodnju vakcina Sputnik V Srbija počela proizvodnju vakcina Sputnik V
Na institutu „Torlak“ je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V. Ona će u budućnosti moći da se izvozi u države regiona,... Srbija počela proizvodnju vakcina Sputnik V

Na institutu „Torlak“ je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V. Ona će u budućnosti moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

„RFPI i Institut za virusologiju i vakcine ‘Torlak’ objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona Sputnik V u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi Sputik V. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima“, saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

„U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta ‘Torlak u Srbiji je u kratkom roku uspešno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu“, izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmere vakcinacije mogu biti znatno uvećane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak će posetiti Institut za virusologiju i serume „Torlak“ i tom prilikom uručiti vakcine Sputnjik V predsedsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, saopštila je pres služba predsednika.

  • Anna

    17.4.2021 #1 Author

    Živo me interesuje ko će hteti tu vakcinu osim Srba? Sav normalan svet pere ruke od Rusa i gleda da ih drži podalje od sebe. Samo Srbi trče da budu braća sa Rusima.

    Odgovori

  • Tina

    22.4.2021 #2 Author

    Svi ti poslovi oko vakcina u nasoj zemlji su za dublju i strucnu analizu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...