oprezni planovi kompanije za naredni period

Air Serbia od početka godine prevezla više od 1,5 miliona putnika

BiznisSrbijaTurizam

6.12.2021 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Air Serbia od početka godine prevezla više od 1,5 miliona putnika Air Serbia od početka godine prevezla više od 1,5 miliona putnika
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia premašila je broj od 1,5 miliona prevezenih putnika od početka 2021. godine, što je 76 odsto više u odnosu na... Air Serbia od početka godine prevezla više od 1,5 miliona putnika

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia premašila je broj od 1,5 miliona prevezenih putnika od početka 2021. godine, što je 76 odsto više u odnosu na broj prevezenih putnika lani.

U prva tri kvartala tekuće godine, srpski avio-prevoznik zabeležio je 51 odsto tržišnog udela na aerodromu Nikola Tesla Beograd, što je za šest procentnih poena više u odnosu na isti period 2019. godine, kaže se u kompanijskom saopštenju.

Navodi se da je Air Serbia trenutno na nivou od 57 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika u 2019. godini.

Popunjenost putničke kabine na kompanijinim letovima od januara iznosila je 66 odsto, a direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia Jirži Marek (Jiří Marek) izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je kompanija ostvarila ove godine uprkos promenljivim ograničenjima za putovanja tokom pandemije.

Kazao je da se nada da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, kako bi se dostigao nivo iz 2019. godine.

„Svesni smo da se situacija s pandemijom korona virusa pogoršava, pa oprezno pristupamo planovima za naredni period, oslanjajući se pre svega na fleksibilnost i sposobnost brzog prilagođavanja okolnostima na tržištu“, poručio je Marek.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je u rekordnoj 2019. godini prevezao 2,8 miliona putnika. Saopšteno je da su tokom te godine uvedene čak 23 nove linije i uspostavljene operacije sa još dva aerodroma u Srbiji, nakon čega je ekspanzija zaustavljena globalnom pandemijom.

  • N. N.

    6.12.2021 #1 Author

    Lepe vesti

    Odgovori

  • MARKO7

    15.1.2022 #2 Author

    Alal im vera

    Odgovori

  • EVA57

    20.1.2022 #3 Author

    Uauuuu! Baš bih volela da sam i ja deo te statistike, ali čini mi se da će mnogima putovanja ostati nedosanjani san.

    Odgovori

  • NINICA

    2.4.2023 #4 Author

    Svaka čast , samo da se tako i nastavi. Da uvek bude ovako.

    Odgovori

  • IVAN12

    4.6.2023 #5 Author

    Polako sve se vraća u normalu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...