Treći najbolji rezultat u istoriji dugoj 97 godina

Air Serbia prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika

Srbija

15.1.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Air Serbia prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika Air Serbia prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika
Air Serbia je saopštila da je u 2023. godini u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat... Air Serbia prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika

Air Serbia je saopštila da je u 2023. godini u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina.

Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Air Serbia je realizovala više od 45.000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom. U prethodnoj godini, ova kompanija je primila više stotina zaposlenih i promovisala 23 nova kapetana.  

Srpska nacionalna avio-kompanija je u prethodnoj godini u redovnom saobraćaju letela na ukupno 87 ruta do 34 zemlje širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike. U odnosu na 2022. godinu, uspostavljeni su direktni letovi ka 23 nove destinacije, među kojima su Lisabon, Porto, Hamburg, Kairo, Katanija, Palermo, Napulj i druge.

Foto: Air Serbia

Od 17. maja, nakon više od 30 godina pauze, nacionalna avio-kompanija je ponovo počela da leti do Čikaga, a u prvih šest meseci, između Beograda i Čikaga letelo je više od 25.000 putnika.

Tokom letnje sezone 2023. godine Air Serbia je do Njujorka letela sedam puta nedeljno odnosno svakog dana u nedelji. Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom letnje sezone putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

 • Ljubomir Lazarević

  15.1.2024 #1 Author

  Mnogo godina sam u poslu sa prevozom robe avionom. Destinacije po celom svetu. Air Serbia naš
  najčešće angažovani prevoznik. Organizovali smo prevoz na hiljade kilograma. Veliki deo prinosa u avio kampanijama pa i u našoj Air Srbiji dolazi i od prevoza robe u spoljno trgovinskom prometu. Nažalost nikada u izveštajima, komentarima, ne pominje kargo. Pa evo ni sada. Postoje pošiljke sa vozarinom koja iznosi i kao više nego 20 piutničkih karata na istom letu. Pomenite ponekd i CARGO.

  Odgovori

 • Dux011

  15.1.2024 #2 Author

  Lepo

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.