Najviše pripalo Opštini Žabalj

AP Vojvodina: 58,8 miliona dinara za sufinansiranje projekata podržanih iz fondova EU

BiznisInfrastrukturaSrbija

30.11.2023 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

AP Vojvodina: 58,8 miliona dinara za sufinansiranje projekata podržanih iz fondova EU AP Vojvodina: 58,8 miliona dinara za sufinansiranje projekata podržanih iz fondova EU
U Pokrajinskoj vladi uručeni su ugovori vredni 58,8 miliona dinara za projekte koji su finansirani iz fondova Evropske unije u 2023. godini. Pokrajinska sekretarka... AP Vojvodina: 58,8 miliona dinara za sufinansiranje projekata podržanih iz fondova EU

U Pokrajinskoj vladi uručeni su ugovori vredni 58,8 miliona dinara za projekte koji su finansirani iz fondova Evropske unije u 2023. godini.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović je podsetila da je sekretarijat do sada za sufinansiranje projekata EU izdvojio oko 1,1 milijardu dinara, saopšteno je iz vojvoođanske vlade, piše portal N1.

„Ove godine odobrili smo sredstva za 28 projekata. Najviše sredstava po ovom javnom konkursu usmereno je u kapitalne projekte − jedinicama lokalne samouprave i to 30,6 miliona dinara, što iznosi 52,1 odsto od ukupno dodeljenog iznosa“, precizirala je ona.

Pokrajinski sekretarijat za finansije opredelio je po ovom konkursu sredstva za 21 instituciju u AP Vojvodini u oblastima obrazovanja i nauke, zdravstva, nevladinog sektora, te javnim i privatnim preduzećima.

Najviše sredstava pripalo je opštini Žabalj – ukupno 22 miliona dinara – za stambenu izgradnju i kupovinu kuća za socijalno ugroženo stanovništvo, dok su Kikinda i Sremska Mitrovica dobili 8,6 miliona dinara za projekte u oblastima zdravstva, socijalne zaštite i kulture.

Kada su u pitanju programi Evropske unije iz kojih se finansiraju podržani projekti, Jovanović je rekla da ih je najviše finansirano iz programa IPA prekogranične saradnje sa Rumunijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, zatim iz programa „Erasmus plus“ i „Kreativna Evropa“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...