razvijanje inovativnih rešenja zasnovanih na cirkularnoj ekonomiji

Apatinska pivara predstavila „Izveštaj o održivosti za 2021. godinu“

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

27.10.2022 12:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Apatinska pivara predstavila „Izveštaj o održivosti za 2021. godinu“ Apatinska pivara predstavila „Izveštaj o održivosti za 2021. godinu“
Apatinska pivara predstavila je rezultate u Izveštaju o održivosti za 2021. godinu pod nazivom – „Dali smo održivu reč“. Kako se navodi u saopštenju,... Apatinska pivara predstavila „Izveštaj o održivosti za 2021. godinu“

Apatinska pivara predstavila je rezultate u Izveštaju o održivosti za 2021. godinu pod nazivom – „Dali smo održivu reč“.

Kako se navodi u saopštenju, bolje upravljanje vodnim resursima u pivskoj industriji, izgradnja održivijeg poslovnog modela i razvijanje inovativnih rešenja zasnovanih na cirkularnoj ekonomiji, samo su deo inicijativa koje je Apatinska pivara pokrenula u domenu održivog poslovanja u protekloj godini.

Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare je tim povodom rekao da održivost čini neizostavni deo njihovog poslovanja.

„Ostali smo kompanija sa veoma važnim strateškim opredeljenjem – da odgovornim i održivim poslovanjem pokrećemo, ali i dugi niz godina, održavamo inicijative koje imaju za cilj da zajednicu u kojoj poslujemo učine boljom. Ovde se nećemo zaustaviti – postavili smo ambiciozne planove, koje želimo da ostvarimo, a na tom putu ćemo se truditi da budemo najbolji partner za održivo poslovanje. Naša kompanija nastaviće da daje održivu reč i u godinama dolaze“, rekao je Vukašinović.

Apatinska pivara učestvuje u brojnim inicijativama za bolje upravljanje vodnim resursima u pivskoj industriji. Navode i to da razvijaju inovativna rešenja zasnovana na cirkularnoj ekonomiji i tako smanjuje uticaj na životnu sredinu.

„Izgradnjom sopstvenog postrojenja za preradu otpadnih voda u pivari u Apatinu, dugoročno je rešeno pitanje prečišćavanja otpadnih voda u kompaniji. Osnovna namena postrojenja jeste prečišćavanje industrijske otpadne vode koja nastaje tokom proizvodnje piva“, ističe se u saopštenju.

U protekloj godini zajedno sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i kompanijom Sekopak realizovan je projekat „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, u koji je uloženo 150.000 evra i omogućeno da se obezbedi infrastruktura u vidu kontejnera, čak njih 600 za prikupljanje staklene ambalaže.

I tokom 2021. godine Apatinska pivara, Jelen pivo i nacionalni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom SEKOPAK nastavlili su akciju “Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj”, gde su posetiocima ovog svojevrsnog karnevala na vodi omogućili da pravilno odlože ambalažni otpad. U saradnji sa JKP “12 septembar”, prikupljeno je čak 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže, navodi se u saopštenju.

  • kaćica

    27.10.2022 #1 Author

    Stvarno super vest

    Odgovori

  • TATJANA

    28.10.2022 #2 Author

    Sigurno nije lako suočiti se sa svim tesko ama na trzistu i uspeti napraviti odrzivim poslovanje

    Odgovori

  • VERA

    28.10.2022 #3 Author

    Oni su svakako veliki pokretac privrede u Apatinu.

    Odgovori

  • LUKA

    30.10.2022 #4 Author

    Lepo su se izborili

    Odgovori

  • NATI29

    30.10.2022 #5 Author

    Veoma korisno za sve delatnosti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...