Drugi događaj Ambipak magazina u Privrednoj komori Srbije zakazan za 4. oktobar

Norveška i japanska kompanija na konferenciji „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“

EkologijaSrbijaVesti

23.9.2022 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Norveška i japanska kompanija na konferenciji „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ Norveška i japanska kompanija na konferenciji „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“
Druga Ambipak konferencija pod nazivom „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ zakazana je za 4. oktobar. Skup će se održati u Privrednoj komori... Norveška i japanska kompanija na konferenciji „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“

Druga Ambipak konferencija pod nazivom „Ambalaža po meri prirode i održivog razvoja“ zakazana je za 4. oktobar. Skup će se održati u Privrednoj komori Srbije (PKS), a ove godine će okupiti još više učesnika iz različitih zemalja.

Teme događaja usklađene su sa savremenim trendovima, pa će tako biti reči o održivom razvoju, cirkularnoj ekonomiji i zaštiti životne sredine. Ove teme su privukle pažnju domaćih, ali i inostranih društveno odgovornih kompanija koje su zainteresovane za poslovanje u regionu. 

Konferenciju, pored PKS i drugih partnera i sponzora, podržavaju i norveška kompanija Tomra, proizvođač mašina za automatizovano sakupljanje korišćene ambalaže za piće (reciklomata), i japanska kompanija Futamura, globalni lider u proizvodnji fleksibilne ambalaže za hranu, inovativnih celuloznih biorazgradivih i kompostabilnih filmova. 

Kako se navodi u najavi organizatora, pored online uključenja predstavnika kompanije Futamura iz jednog od evropskih centara, u programu će učestvovati i predstavnik ove kompanije iz Austrije, a iz Rumunije učesnicima će se pridružiti predstavnica kompanije Tomra.

Takođe, iz Slovenije na konferenciju dolazi predstavnik italijanske kompanije Novamont, proizvođača bioplastičnih kompostabilnih materijala na bazi kukuruznog skroba, i partner u izgradnji kompostane u Gornjem Milanovcu.

“Svetske vrednosti u domenu kartonske i papirne ambalaže „po meri prirode“, i inovacije u ovoj oblasti, predstaviće nam irska kompanija Smurfit Kappa, odnosno, predstavnici Smurfit Kappa Avala Ada iz Beograda, a Neofyton iz Novog Sada načine na koje mašine i oprema najnovije generacije pozitivno utiču na zaštitu životne sredine, cirkularnu ekonomiju i održivi razvoj”, navodi Ambipak.

Preko YouTube kanala Ambipak magazina zainteresovani će moći da prate prenos konferencije uživo i da se tako upoznaju sa vrednostima koje dele i načinima na koje velike kompanije kao što su Futamura, Coca Cola, Tomra i Smurfit Kappe, doprinose zaštiti životne sredine i održivom razvoju kroz aspekt ambalaže koju proizvode, koriste ili prerađuju kako bi se ponovo vratila u upotrebu.

Institucionalnu podršku konferenciji pruža Privredna Komora Srbije – Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala i Centar za cirkularnu ekonomiju.

 • Tina

  23.9.2022 #1 Author

  Treba pogledati prenos konferencije

  Odgovori

 • SRDJAN

  25.9.2022 #3 Author

  Plastika je veliki problem za prirodu.

  Odgovori

 • ZVE84

  25.9.2022 #4 Author

  To je ok ali mislim da imamo pametnijih tema

  Odgovori

 • VERA

  25.9.2022 #5 Author

  Ambalaza mora da bude razgradljiva i bezbedna po okolinu.

  Odgovori

 • Milovan94

  25.9.2022 #6 Author

  Baš lepo

  Odgovori

 • GOCA BG

  25.9.2022 #7 Author

  Trebalo bi po svetskim standardima,ako se uopste to postuje…

  Odgovori

 • LUKA

  25.9.2022 #8 Author

  Odlicna vest

  Odgovori

 • NATI29

  25.9.2022 #9 Author

  Svi treba da razmisljaju o zastiti zivotne sredine

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...