UniCredit banka podržava klijente, zajednicu i širu industriju pri prelasku na održivu ekonomiju

Ublažavanje uticaja klimatskih promena treba da bude deo poslovanja čitave privrede

BankeBiznisEkologijaSrbijaVesti

15.9.2022 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ublažavanje uticaja klimatskih promena treba da bude deo poslovanja čitave privrede Ublažavanje uticaja klimatskih promena treba da bude deo poslovanja čitave privrede
Predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Srbije Nikola Vuletić izjavio je da je neophodno da finansijske institucije budu podrška celokupnom društvu i privredi u prelasku... Ublažavanje uticaja klimatskih promena treba da bude deo poslovanja čitave privrede

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Srbije Nikola Vuletić izjavio je da je neophodno da finansijske institucije budu podrška celokupnom društvu i privredi u prelasku na održivi način poslovanja i korišćenju zelene energije.

On je na konferenciji Obnovljivi izvori energije (OIE 2022) u Beogradu rekao da je neophodno da finansijske institucije budu podrška celokupnom društvu i privredi u prelasku na održivi način poslovanja i korišćenja zelene energije, prenosi Beta.

„Ublažavanje uticaja klimatskih promena i održiv ekonomski razvoj trebalo bi da budu deo načina poslovanja cele privrede, naročito u današnjim okolnostima, dok je saradnja različitih finansijskih partnera u ovoj oblasti neophodna“, rekao je Vuletić.

Dodao je da u UniCredit banci to znači doslednu posvećenost pružanju podrške klijentima, zajednici, kolegama, partnerima i široj industriji u prelasku ka održivoj ekonomiji.

S ciljem primene energetski efikasnih rešenja, kako je rekao, UniCredit banka je ove godine ugovorila dve kreditne linije namenjene lokalnim malim i srednjim preduzećima (MSP), koje podstiču preduzeća da ulažu u standarde visokih performansi, tehnologije i usluge, omogućavajući im da postanu konkurentniji i energetski efikasniji.

  • VERA

    16.9.2022 #1 Author

    Lepo bi bilo da se više banaka uključi u ovaj projekat.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.9.2022 #2 Author

    Da ih je vise,nesto bi se i promenilo…

    Odgovori

  • Gaga45

    17.9.2022 #3 Author

    Naravno da treba

    Odgovori

  • Tina

    17.9.2022 #4 Author

    Treba sto vise da se ulaze

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...