UniCredit banka pripremila projekte povodom 20 godina poslovanja u Srbiji

Uređena neka od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori

BankeBiznisNovacSrbijaTurizamVesti

21.4.2022 15:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Uređena neka od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori Uređena neka od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori
U prvom od 11 projekata, kroz koje će UniCredit banka Srbija uložiti ukupno više od 13 miliona dinara prikupljenih u kampanji obeležavanja 20 godina... Uređena neka od najpoznatijih izletišta na Fruškoj Gori

U prvom od 11 projekata, kroz koje će UniCredit banka Srbija uložiti ukupno više od 13 miliona dinara prikupljenih u kampanji obeležavanja 20 godina poslovanja u Srbiji, uređena su neka od najpoznatijih izletišta u Nacionalnom parku Fruška Gora.

Na nepunih 90 kilometara od prestonice Srbije, na Fruškoj Gori sada posetioci mogu da uživaju u uređenom izletištu Lipovača, u kojem je postavljen rustik mobilijar, izrađeno i montirano 14 šumskih garnitura, orijentacione karte Fruške Gore kao i dve table sa nazivom izletišta.

Obnovljeno je ukupno 12 drvenih obaveštajnih tabli, tri orijentacione karte, dok su na glavnim vidikovcima postavljena četiri prorezana drvena jelena u prirodnoj veličini. Takođe, sada gosti mogu da uživaju pripremajući roštilj na novim betonskim ložištima.

„Uveren sam da čuvanjem životne sredine možemo zajedno da stvaramo nešto trajno i vredno, baš kao što to činimo mi u UniCredit banci Srbija punih 20 godina. Upravo zato smo ovakav način odabrali, da zajedno sa klijentima i zajednicom u kojoj poslujemo, proslavimo naš jubilej. Sva prikupljena sredstva tokom dva poslednja meseca prethodne godine biće uložena u unapređenje zaštićenih područja i očuvanja bio-diverziteta na teritoriji Srbije, te se radujem svakom od 11 projekata koji su planirani tokom ove godine“, izjavio je Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija.

Povodom proslave jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, UniCredit banka je tokom novembra i decembra prethodne godine u okviru kampanje „20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari“ od svakog realizovanog keš kredita i kredita za obrtna sredstva u vrednosti većoj od 200.000 dinara, izdvajala po 2.000 dinara.

Tokom dva meseca trajanja kampanje ukupno je prikupljeno više od 13 miliona dinara, a koji će tokom ove godine biti uloženi u projekte unapređenja zaštićenih područja i očuvanja bio-diverziteta na teritoriji Republike Srbije.

Projekti kroz koje će banka uložiti novčana sredstva podrazumevaju podršku unapređenju očuvanja flore i faune, prirodnih staništa životinjskih vrsta, ali i poboljšanja turističkih kapaciteta i popularizacije zaštićenih područja.

Među područjima koja će biti podržana su: nacionalni parkovi Kopaonik, Đerdap, Fruška Gora i Tara, spomenici prirode Slapovi Sopotnice, Lisine, Resavska pećina, Zvezdarska šuma, Bajfordova šuma i specijalni rezervati prirode Carska bara i Karađorđevo.

 • DJORDJE1

  21.4.2022 #1 Author

  Divno! Samo neka se čuva priroda.

  Odgovori

 • GAGA

  21.4.2022 #2 Author

  Super, samo treba to sve i sacuvati

  Odgovori

 • STRELAC

  22.4.2022 #3 Author

  Za svaku pohvalu,bravo za ideju i realizaciju.Vise kompanija bi trebalo na slican nacin da ucestvuje u ovakvim projektima.

  Odgovori

 • SNEZANA

  22.4.2022 #4 Author

  Fruska Gora je zaista nase blago,koje treba da cuvamo i negujemo.Vise puta sam imala priliku da je posetim.

  Odgovori

 • LJUBIŠA

  22.4.2022 #5 Author

  Veliki potencijal…Fruška Gora je prelepa, biser.

  Odgovori

 • DANIJELA

  22.4.2022 #6 Author

  Odlican projekat.

  Odgovori

 • VERA

  23.4.2022 #7 Author

  Treba sačuvati postojeće šume ali u saditi nova stabla.

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  23.4.2022 #8 Author

  Odlične vesti!

  Odgovori

 • MAJALG

  23.4.2022 #9 Author

  Odlicna vest, mnogo je bitno sa se radi na ocuvanju prirode i prirodnih bigatstava, Fruska Gora svakao jeste jedna od takvih.

  Odgovori

 • Milovan94

  24.4.2022 #10 Author

  Samo neka se nastavi sa uređivanjem i drugih mesta

  Odgovori

 • Bella

  26.4.2022 #11 Author

  Trebalo bi da su sva srpska mesta takva

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...