AUSTROTHERM PROŠIRIO POSTROJENJE U NIŠU Austrijska firma uložila 3,5 miliona evra

SrbijaVesti

23.7.2020 13:06 Autor: Julijana Vincan 0

AUSTROTHERM PROŠIRIO POSTROJENJE U NIŠU Austrijska firma uložila 3,5 miliona evra AUSTROTHERM PROŠIRIO POSTROJENJE U NIŠU Austrijska firma uložila 3,5 miliona evra
Austrijska kompanija „Austrotherm International“ proširila je svoj proizvodni pogon u Nišu i pokrenula novu proizvodnu liniju. Proširenje pogona koštalo je 3,5 miliona evra, saopštila... AUSTROTHERM PROŠIRIO POSTROJENJE U NIŠU Austrijska firma uložila 3,5 miliona evra

Austrijska kompanija „Austrotherm International“ proširila je svoj proizvodni pogon u Nišu i pokrenula novu proizvodnu liniju. Proširenje pogona koštalo je 3,5 miliona evra, saopštila je ova kompanija.

„Nova proizvodna linija ružičastih XPS ploča već je pokrenuta“, dodali su iz preduzeća, koje u Srbiji zapošljava 140 ljudi, a bavi se proizvodnjom izolacionih materijala, profila, polietilenskih proizvoda i ploča za unutrašnju gradnju u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Foto: Pixabay.com

Osnovana 1953. godine, kompanija je počela sa proizvodnjom stiropora, da bi potom proizvodila izolacione materijale u građevinskoj industriji. Danas ova firma posluje u 11 zemalja sa ukupno 17 proizvodnih pogona.

Austrijski koncern je 2003. godine počeo sa izgradnjom fabrike za proizvodnju ekspandiranog polistirena (stiropora) u Valjevu, a 2005. su otkupljeni pogoni u Nišu (fabrika za proizvodnju ekspandiranog i ekstrudiranog polistirena) i Srbobranu (fabrika za proizvodnju ekspandiranog polistirena).

PREDUZEĆE AUSTROTHERM DOO VALJEVO

Mirka Obradovića BB, Valjevo, Srbija

Poslovni prihodi:
2,769,223,000.00 DIN (2019)
Broj zaposlenih:
131 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...