Investicija vredna 35 miliona evra

Belgijski proizvođač klima uređaja Jaga dolazi u MIND park

Srbija

24.7.2023 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Belgijski proizvođač klima uređaja Jaga dolazi u MIND park Belgijski proizvođač klima uređaja Jaga dolazi u MIND park
Multinacionalna i visokotehnološka kompanija Jaga sa sedištem u Belgiji, svetski poznat proizvođač klima uređaja, otvoriće proizvodni pogon i odeljenje za istraživanje i razvoj u... Belgijski proizvođač klima uređaja Jaga dolazi u MIND park

Multinacionalna i visokotehnološka kompanija Jaga sa sedištem u Belgiji, svetski poznat proizvođač klima uređaja, otvoriće proizvodni pogon i odeljenje za istraživanje i razvoj u industrijskom MIND parku u Kragujevcu, najavio je u subotu Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

Ova kompanija jedna je od najinovativnijih u svojoj oblasti i posluje u 35 zemlja, a u naučno-istraživačkom centru u Kragujevcu angažovaće i naše inženjere, saopštila je PKS.

„U Srbiji pravimo hab za belgijske i druge kompanije. Za Jagom, zahvaljujući saradnji PKS i investicione grupe East West Valley, uskoro očekujemo i druge investitore, a neki su već najavili svoj dolazak“, naglasio je Čadež.

„Naši belgijski prijatelji odlučili su se za kragujevački MIND park, jedan od najsavremenijih u Evropi, što pokazuje da je Srbija odlična investiciona destinacija i da nudi sve što je potrebno vrhunskim kompanijama da donesu najsavremenije tehnologije i znanje“, istakao je predsednik PKS.

Čadež podseća da je East West Valley grupa bila odgovorna za dizajn belgijskog štanda na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju koji je bio najprofitabilniji štand manifestacije, a njihova iskustva će biti dragocena Srbiji u organizaciji EXPO 2027 u Beogradu.

Čadež je naglasio da je saradnja PKS i ove investicione grupacije uspostavljena na inicijativu Aleksandra Davidovića, počasnog konzula Srbije u Belgiji i odnedavno predstavnika Komore u ovoj zemlji.

Bratislav Milanović, osnivač i direktor MIND grupe zahvalio je predstavnicima East West Valley grupacije što su izabrali MIND park za svoj projekat. U ovom tehnološkom parku otvorenom 2018. godine već posluju Mind Group, Siemens Mobility, Avnet, Skoda transportation, IME Autolift, HADLER Srbija, CAF, STEFTRANS, Selvadia i Nelt.

Herbert Huben, predsednik kompanije East West Valley istakao je da MIND park i Kragujevac poseduju svu infrastrukturu i obrazovne centre važne za realizaciju planova ove kompanije u Srbiji. Investicija je vredna 35 miliona evra, rekao je Huben, a u planu je izgradnja velikih pogona i postepeno proširenje kapaciteta.

Izvršni direktor East West Valley Bart Kanini poručio je da je fokus ove investicione grupe na malim i srednjim preduzećima kao i na nearshoring-u.

„Ovo je početak uspešne saradnje, a vrlo brzo očekujemo nove kompanije u Srbiji“, zaključio je Kanini.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Kod nas strane kompanije dobijaju najbolje uslove i jeftinu radnu snagu..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...