Projekat se finansira iz kredita Evropske investicione banke

Beograd po treći put traži ponuđača za izgradnju kanalizacionog postrojenja u Krnjači

BiznisInfrastrukturaSrbija

16.5.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Beograd po treći put traži ponuđača za izgradnju kanalizacionog postrojenja u Krnjači Beograd po treći put traži ponuđača za izgradnju kanalizacionog postrojenja u Krnjači
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači,... Beograd po treći put traži ponuđača za izgradnju kanalizacionog postrojenja u Krnjači

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači, objavila je eKapija.

Ovo je treći put da se traži izvođač radova za izgradnju fabrike za tretman otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava u Beogradu. Prethodni tenderski postupci, iz maja 2022. i novembra 2021. su obustavljeni.

Posao finansira Evropska investiciona banka, u okviru projekta izgradnje kanalizacionog sistema na levoj obali Dunava u beogradskoj opštini Palilula.

Projekat, kako se navodi, ima za cilj da unapredi usluge prečišćavanja otpadnih voda pre ispuštanja u reku u naseljima Kotež, Krnjača i Borča.

Postrojenje će uključiti proces aktivnog mulja sa poboljšanim biološkim uklanjanjem fosfora i tretmanom mulja uključujući anaerobnu digestiju, povrat energije i solarno sušenje.

Rok za prijavu na tender je 9. avgust.

U toku je, kako podseća eKapija, i tender za projektovanje i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Kotež, Krnjača i Borča, koji je nedavno ponovo produžen.

  • Manja

    16.5.2024 #1 Author

    Sta ne stima kada se treci put traze ponudjaci za izgradnju?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.