Procenjena vrednost radova nije navedena

Beogradske elektrane traže izvođače za gradnju „zelenog“ postrojenja za EXPO u Surčinu

BiznisSrbija

10.5.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Beogradske elektrane traže izvođače za gradnju „zelenog“ postrojenja za EXPO u Surčinu Beogradske elektrane traže izvođače za gradnju „zelenog“ postrojenja za EXPO u Surčinu
JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izgradnju trigenerativnog postrojenja za snabdevanje toplotnom, rashladnom i električnom energijom objekata u okviru PPPPN Nacionalni fudbalski stadion.... Beogradske elektrane traže izvođače za gradnju „zelenog“ postrojenja za EXPO u Surčinu

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izgradnju trigenerativnog postrojenja za snabdevanje toplotnom, rashladnom i električnom energijom objekata u okviru PPPPN Nacionalni fudbalski stadion. Procenjena vrednost radova nije navedena.

Novo postrojenje grejaće objekate u kompleksu EXPO 2027 i to: sajamski prostor Expo 2027 (17 megavati), Nacionalni stadion (10 megavati), tržni centar od 100.000 kvadratnih metara (sedam megavati), prateće smeštajne objekte na 165.000 metara kvadratnih (10 megavati), dečju ustanovu i školu na 6.500 metara kvadratnih (0,5 megavati), hotel na 16.000 metara kvadratnih (1,5 megavati) i Akvatik centar (šest megavati), prenosi eKapija.

Na daljinski sistem snabdevanja rashladnom energijom planirano je da budu priključeni sajamski prostor Expo 2027 (30 megavati), Nacionalni stadion (7,9 megavati) i tržni centar (7,5 megavati). Trigenerativno postrojenje je predviđeno za rad sa prirodnim gasom kao osnovnim i gasnim uljem kao rezervnim gorivom.

Izvođač je dužan da izgradi kompletan i potpuno funkcionalan sistem za isporuku toplotne i rashladne energije za potrošače EXPO centra, Nacionalnog stadiona i pratećih objekata kao i električne energije za distribuciju u mrežu. Kompletno trigenerativno postrojenje mora biti u stanju da funkcioniše potpuno automatski bez manuelne intervencije i biće projektovan tako da se minimizira redovno održavanje. Sistem mora da bude isporučen tako da može da zadovolji potrebe potrošača neprekidno tokom 24 časa rada u periodu 365 dana – navodi se u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 30. maj.

Podsetimo, Beogradske elektrane raspisale su sredinom prošle godine tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovo postrojenje, a taj posao je, nakon sprovedene tenedrske procedure dodeljen grupi izvođača koju čine beogradske kompanije Termoenergo Inženjering, WBD-WIN Building Design i EKO-VOK 2017. Vrednost ugovora, nakon povećanja cene u aprlu, iznosi 100.350.000 dinara, bez PDV-a.

Gradski sekretar za energetiku Dušan Rakić ranije je najavio da će Grad Beograd privatnim investitorima predložiti projekat javno-privatnog partnerstva za zeleno postrojenje za grejanje i hlađenje kompletnog budućeg EXPO kompleksa u Surčinu.

  • SABRINA

    10.5.2024 #1 Author

    Pripreme za EXPO su uveliko u toku.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.5.2024 #2 Author

    Videcemo ko ce dobiti ovaj posao…

    Odgovori

  • GAGA

    12.5.2024 #3 Author

    Pripreme su im u toku

    Odgovori

  • Boba321

    12.5.2024 #4 Author

    Treba lepo odabrati ko ce ovo odraditi

    Odgovori

  • Manja

    13.5.2024 #5 Author

    Videcemo ko ce dobiti posao, a mozda se vec i zna…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...