potrebna brza industrijalizacija kolubarskog kraja, poručio predsednik Srbije

Bizerba otvorila fabriku u Valjevu

InfrastrukturaSrbija

20.4.2023 13:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Bizerba otvorila fabriku u Valjevu Bizerba otvorila fabriku u Valjevu
Nemačka kompanija Bizerba, jedan od vodećih svetskih proizvođača vaga i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja proizvoda, danas je... Bizerba otvorila fabriku u Valjevu

Nemačka kompanija Bizerba, jedan od vodećih svetskih proizvođača vaga i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja proizvoda, danas je u Valjevu otvorila fabriku.

Izgradnja fabrike u kojoj će biti zaposleno do 300 ljudi, počela je marta 2022. godine, a do sada je u nju investirano oko 21 milion evra.

Grad Valjevo poklonio je 2020. godine u industrijskoj zoni nemačkoj kompaniji 11,8 hektara čija vrednost se procenjuje na milion i po evra, a Vlada Srbije dala joj je subvencije od 4,5 miliona evra, piše Beta.

Bizerba u pogonima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD zapošljava 4.300 radnika.

Otvaranju fabrike kompanije Bizerba u Valjevu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Nemačke Anke Konrad i generalni direktor nemačke kompanije Andreas Kraut.

Vučić je rekao da je ova fabrika od ogromnog značaja ne samo za Valjevo i Kolubarski okrug, već i za celu Srbiju jer će postati poznata i po proizvodnji najkvalitetnijih vaga. „Industrijalizacija nas tera da radimo brzo putnu i železničku infrastruktru i gasifikaciju“, kazao je Vučić i najavio otvaranje još jedne nemačke kompanije u Valjevu.

On je istakao da će zaposleni u valjevskom pogonu imati zarade iznad proseka u Srbiji.

Andreas Kraut je rekao da će otvorena fabrika zbog inovativnih rešenja biti putokaz za izgradnju drugih pogona te kompanije u svetu. Dodao je da fabrika za sada ima oko 60 radnika, a da su prve vage proizvedene u Srbiji već isporučene na tržište.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...