na predlog predsednika srbije

Blagoje Paunović kandidat za predsednika Fiskalnog saveta Srbije

Srbija

18.7.2024 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Blagoje Paunović kandidat za predsednika Fiskalnog saveta Srbije Blagoje Paunović kandidat za predsednika Fiskalnog saveta Srbije
Blagoje Paunović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kandidovan je za predsednika Fiskalnog saveta Srbije, rečeno je danas na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, budžet... Blagoje Paunović kandidat za predsednika Fiskalnog saveta Srbije

Blagoje Paunović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kandidovan je za predsednika Fiskalnog saveta Srbije, rečeno je danas na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Paunovića je na tu funkciju pedložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji za to ima zakonsko ovlašćenje, prenosi Beta.

Dosadašnji predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović je u dva mandata po šest godina bio na toj funkciji i prema Zakonu o Fiskalnom svetu nije bilo smetnji da mu bude poveren novi mandat, ali mu to, kako saznaje Beta, nije ni ponuđeno.

Članu Fiskalnog saveta Nikoli Altiparmakovu takođe je istekao drugi šestogodišnji mandat i njega je ponovo za to mesto kandidovalo Ministarstvo finansija.

Odbor za finansije ima nadležnost samo da konstatuje upućene predloge kandidata i proveri ispunjenost uslova za njihov izbor, a zatim da predloge pošalje na razmatranje poslanicima Skupštine Srbije koji donose konačnu odluku o izboru.

„Blagoje Paunović je stručnjak koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, pored akademskog rada, aktivno učestvovao u oblikovanju privredno-sistemskih rešenja, radeći na pripremi niza strateških dokumenata i mera ekonomske politike na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, bilo kroz neposredno angažovanje u radu Vladinih organa i tela, bilo kroz podršku međunarodnih organizacija Vladi Srbije“, naveo je Vučić u obrazloženje njegove kandidature.

Paunović je u periodu 2002-2004 bio pomoćnik ministra za privredu i privatizaciju, zadužen za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća, član Komisije za stručno obrazovanje Ministarstva prosvete i sporta (2001-2004) i član Vladine Komisije za deregulaciju privrednog sistema.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.