rast tražnje za održivom plastikom i reciklažom u srbiji

Britanski DS Smith preuzeo Bosis d.o.o.

BiznisSrbijaSvet

1.8.2023 15:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanski DS Smith preuzeo Bosis d.o.o. Britanski DS Smith preuzeo Bosis d.o.o.
DS Smith, vodeći proizvođač održive ambalaže, saopštio je danas da je zaključio ugovor o preuzimanju Bosis d.o.o. društva za proizvodnju ambalaže visokog kvaliteta u... Britanski DS Smith preuzeo Bosis d.o.o.

DS Smith, vodeći proizvođač održive ambalaže, saopštio je danas da je zaključio ugovor o preuzimanju Bosis d.o.o. društva za proizvodnju ambalaže visokog kvaliteta u Srbiji. Ovo preuzimanje dopunjuje postojeće regionalne poslovne aktivnosti u vezi ambalaže u istočnoj Evropi i podržaće rast u regionu, navodi se u saopštenju.

“Bosis je posebno pogodan da dopuni strategiju društva DS Smith u regionu, koja je usmerena na veće gućnosti rasta i marže kroz svoju ponudu održive ambalaže klijentima. Preuzimanje će biti strukturisano kao sticanje udela i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine DS Smith-a, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja”, saopšteno je.

„Primećujemo značajan rast potražnje za održivom ambalažom i zamenom plastike u istočnoj Evropi, posebno u Srbiji, i sa zadovoljstvom objavljujemo naš dogovor o preuzimanju društva Bosis doo. preuzimanje će dalje razviti naše kapacitete i sposobnost da pružamo podršku klijentima, poboljšavajući naše sposobnosti u regionu i ubrzavajući rast ponudom održivih i inovativnih proizvoda svetske klase mnogo većem broju klijenata”, poručio je Majls Roberts (Miles Roberts), izvršni direktor grupe sa sedištem u Londonu.

Nakon okončanja preuzimanja društva Bosis d.o.o., ukupne aktivnosti DS Smitha u vezi ambalažnog poslovanja u istočnoj Evropi će se sastojati od 29 fabrika i dodatnih objekata, zapošljavajući više od 7.000 ljudi u regionu. Smeštena oko 100 km južno od Beograda, porodična firma je osnovana 1982. godine i zapošljava 140 radnika koji rade na jednoj lokaciji u Valjevu. 

Zamena plastike je ključna oblast fokusa za DS Smith, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu od preko 762 miliona jedinica zamenjene plastike od marta 2020. godine.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...