Tržište sa velikim prilikama za domaću privredu

Čadež: Istražujemo mogućnosti za investiranje srpskih kompanija u Africi

SrbijaSvet

7.2.2024 11:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Čadež: Istražujemo mogućnosti za investiranje srpskih kompanija u Africi Čadež: Istražujemo mogućnosti za investiranje srpskih kompanija u Africi
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da ta privredna asocijacija već godinu dana radi na istraživanju tržišta Afrike i pronalasku... Čadež: Istražujemo mogućnosti za investiranje srpskih kompanija u Africi

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da ta privredna asocijacija već godinu dana radi na istraživanju tržišta Afrike i pronalasku najboljih mogućnosti za investiranje srpskih kompanija, ističući da ovdašnje firme imaju šta da ponude afričkim zemljama.

„PKS već godinu dana radi na istraživanju tržišta Afrike i pronalasku najboljih mogućnosti za investiranje naših kompanija. Već smo uspešno organizovali prve misije u Кeniji i Angoli i imamo jako dobre partnere u Južnoj Africi“, rekao je Čadež, saopštila je PKS.

Kako piše u saopštenju PKS, najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića – da bi uskoro mogao da krene u prvu turneju po Africi – srpska privreda dočekuje spremna.

„Ukoliko se obistini najava predsednika, PКS je spremna da organizuje, i da velika privredna delegacija zajedno sa državnim vrhom poseti Afriku“, rekao je Čadež.

On je istakao da bi to bila „posebna“ prilika za srpsku privredu da na afričkom kontinentu, kako je naveo, uradi mnogo više i od dosta razvijenijih zemalja.

„Uzimajući sve parametre u obzir, od demografije, preko podizanja kupovne moći sve do prirodnih resursa i potencijala, Afrika je tržište budućnosti i velikih šansi za našu privredu“, zaključio je Čadež.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...