Turistička ponuda sve bolja, velika potražnja za placevima i kućama

Cena ara na Zlataru i do 10.000 evra

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNekretnineSrbijaTurizam

6.12.2021 15:46 Autor: Stanislav Stanišić 4

Cena ara na Zlataru i do 10.000 evra Cena ara na Zlataru i do 10.000 evra
Potražnja za placevima na Zlataru veća je od ponude i cena po aru u prvoj turističkoj zoni dostiže i 10.000 evra, kaže za Biznis.rs... Cena ara na Zlataru i do 10.000 evra

Potražnja za placevima na Zlataru veća je od ponude i cena po aru u prvoj turističkoj zoni dostiže i 10.000 evra, kaže za Biznis.rs predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On dodaje da je u drugoj zoni cena ara 3.000 evra i da nije prodato samo zemljište na kome nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Naš sagovornik ističe da je veliko interesovanje za Zlatar posledica, pored dobre promocije, i izgradnje infrastrukture kroz državne i opštinske projekte.

U skladu sa mogućnostima i dobrim planom organizacije napravljeni su sadržaji koji privlače posetioce i investitore. Uređuje se centralna turistička zona, gde će posetiocima biti omogućeno da uživaju u proizvodima karakterističnim za ovaj kraj, a od pratećih sadržaja završeni su adrenalin park, pešačka i trim staza, jedini fudbalski stadion u Srbiji na nadmorskoj visini iznad 1.000 metara, postavljena je rasveta, organizovani su novi vidikovci…

Svaki od ovih koraka uticao je na interesovanje i potražnju za nekretninama, pa je sve više zainteresovanih pojedinaca i investitora za kupovinu vikendica, apartmana, ugostiteljskih i hotelskih objekata.

Prema rečima Radosava Vasiljevića, bez obzira na potražnju ponuda kuća na tržištu je minimalna.

„Kuća je ranije bilo mnogo u ponudi, i to povoljno. Sada ljudi osluškujući tržište ne žure sa prodajom, jer cene skaču i to vlasnici nekretnina znaju i čekaju povoljan momenat“, objašnjava predsednik opštine Nova Varoš.

Vasiljević dodaje da su najzainteresovaniji klijenti iz Beograda i ostalih većih gradova, zato što je poznato da je Zlatar planina sa najzdravijim vazduhom.

„Vreme Zlatara i Nove Varoši tek dolazi. Opština se razvija zahvaljujući potencijalima planinskog i zimskog turizma Zlatara“, naglašava naš sagovornik.

Turistička ponuda na Zlataru je sve bolja. Pored poznatog hotela Panorama, koji je u zakup uzela opština Nova Varoš, na ovoj planini sada postoje još dva hotela, rehabilitacioni centar, brojni apartmani, ali i privatne vile. Jesenas je počela izgradnja još jednog manjeg hotela čija vrednost je oko milion evra i koji podiže lokalni privrednik.

„Zlatar je 2013. godine imao 400 ležajeva u hotelskom i privatnom smeštaju, a trenutno 2.400, što kategorisanih, što onih koji su u procesu kategorizacije. Prošle godine ostvareno je 100.000 noćenja, a ta brojka je 2012. bila 1.500, podseća Vasiljević.

  • Tina

    6.12.2021 #1 Author

    Jos jedan dokaz da je nasa zemlja najbolja za sve

    Odgovori

  • GocaBG

    6.12.2021 #2 Author

    Zlataru vreme dok dolazi…

    Odgovori

  • Danijela

    6.12.2021 #3 Author

    Zlatar je planina sa najcistijim vazduhom i prelepom prirodom. Planina sa puno mogucnosti za pravi odmor i disanje punim plucima.

    Odgovori

  • Mega Tzar

    7.12.2021 #4 Author

    Kakvi botovski komentari. Dokaz da privreda staje i da se novac iz firmi prebacuje u nekretnine. Zlatibor je već seljana, a ovi skorojevići će da to isto naprave i od prelepog Zlatara.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...