Planiraju da do kraja godine premaše prihod od milijardu evra

Delta Holding za pola godine ostvario 476 miliona evra prihoda, Mišković najavio dalju internacionalizaciju biznisa

Srbija

25.7.2024 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Delta Holding za pola godine ostvario 476 miliona evra prihoda, Mišković najavio dalju internacionalizaciju biznisa Delta Holding za pola godine ostvario 476 miliona evra prihoda, Mišković najavio dalju internacionalizaciju biznisa
Za samo šest meseci ostvaren je prihod od 467 miliona evra, što je skoro 50 miliona u odnosu na isti period prošle godine i... Delta Holding za pola godine ostvario 476 miliona evra prihoda, Mišković najavio dalju internacionalizaciju biznisa

Za samo šest meseci ostvaren je prihod od 467 miliona evra, što je skoro 50 miliona u odnosu na isti period prošle godine i predstavlja rast od 11,2 odsto, objavio je Delta Holding u okviru izveštaja sa polugodišnjeg kolegijuma kompanije.

U istom periodu ostvaren je EBITDA od 44,2 miliona evra ili 13,8 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine, saopšteno je posle sastanka povodom koga je predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković na društvenim mrežama istakao da je fokus kompanije dalja internacionalizacija biznisa.

„Planiramo da ovim tempom do kraja godine ostvarimo rekordne prihode, koji će prvi put preći milijardu evra i to 1.032 miliona evra, što je za 20 odsto više u odnosu na 2023. godinu. Očekujemo ostvarenje EBITDA na godišnjem nivou od 107 miliona evra, što predstavlja rast od 29 odsto“, istakla je kompanija u saopštenju.

Predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković oglasio se putem LinkedIn naloga, na kome je naveo da je „vrlo zadovoljan“ postignutim i da je napravljena čvrsta osnova za postizanje rekordnih rezultata do kraja godine.

„Mi smo regionalna kompanija, ne samo domaća. To je naš apsolutni fokus – dalja internacionalizacija poslovanja“, poručio je Mišković.

Ocenio je da je za dalji rast ključno imati izvanredne kadrove i bogato znanje i da „Delta ima i jedno i drugo“ dok je kompanija u saopštenju najavila da će nastaviti da investira u inovativne tehnologije, zelenu gradnju, obnovljive izvore energiju, kao i razvoj ljudi i usvajanje novih znanja primenom veštačke inteligencije.

Delta Auto Grupa imala je, kako je saopšteno, rast prihoda od čak 27 odsto dok su prihodi DMD Srbija za prvih šest meseci veći za 21 odsto nego u istom periodu prethodne godine. Značajan rast postigli su i biznisi u oblasti agrara, posebno agrodistribucija i stočarska proizvodnja, dok je proizvodnja hrane i pića ostvarila ukupan rast od 11 odsto, naveli su iz kompanije, uz napomenu da se njihova e-commerce platforma Ananas pozicionirala kao lider na tom segmentu tržišta.

Izvor: Delta Real Estate, press handout

Delta Real Estate ostvario je rast prihoda od 34 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Otvaranjem čuvene Plave dvorane 3. septembra završavaju se obimni radovi na rekonstrukciji Sava Centra. Započeli smo i novi investicioni ciklus koji će obuhvatiti tri projekta: Delta District, Delta Iron i Delta Land“, istakli su iz Delta Holdinga.

Dodali su i da su, usled kontinuiranih investicija u renoviranje hotela, razvoj sadržaja i usluga, kao i većeg zauzeća, njihova četiri hotela (Crowne Plaza, Radisson Old Mill, Indigo, InterContinental Ljubljana), ostvarila značajan rast ukupanih prihoda od 46 odsto.

„Nastavljamo sa daljim ulaganjem u razvoj hotelskog biznisa, a u susret EXPO 2027 očekuje nas izgradnja prestižnog hotela InterContinental Beograd u okviru kompleksa Delta District“, najavili su iz Delta Holdinga.

DELTA HOLDING DOO BEOGRAD

VLADIMIRA POPOVIĆA 8A, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
1.438.082.000,00 (2023)
Broj zaposlenih:
157 (2023)
  • gagica

    27.7.2024 #1 Author

    Ocigledno da covek zna da radi a i posrecilo mu se.

    Odgovori

  • JANA

    28.7.2024 #2 Author

    Ali je na meti, pa mora ozbiljan porez da plaća

    Odgovori

  • JANA

    28.7.2024 #3 Author

    Hajde da se poveća malo realno prikazivanje neto dobitka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.