jedan od prioritetnih projekata

Đedović i v.d. direktora Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija – Mađarska

BiznisEUSrbija

24.8.2023 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đedović i v.d. direktora Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija – Mađarska Đedović i v.d. direktora Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija – Mađarska
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović i v.d. direktora Transnafte Bogdan Kuzmanović razgovarali su u četvrtak o pripremi izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, saopštilo je... Đedović i v.d. direktora Transnafte o izgradnji naftovoda Srbija – Mađarska

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović i v.d. direktora Transnafte Bogdan Kuzmanović razgovarali su u četvrtak o pripremi izgradnje naftovoda Srbija-Mađarska, saopštilo je m ministarstvo.

„Ubrzo nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o izgradnji naftovoda sa Mađarskom, formirana je posebna Radna grupa za ovaj projekat čime smo praktično krenuli u njegovu realizaciju. Cilj nam je da izgradnjom ovog naftovoda dobijemo još jedan pravac snabdevanja sirovom naftom“, rekla je Đedović.

Razgovor s predstavnicima Transnafte koja će biti investitor u tom projektu, bio je i o narednim koracima izrade planske i tehničke dokumentacije za taj naftovod i o drugim projektima važnim za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata.

Ministarka je podsetila da je izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska jedan od prioritetnih projekata u Polaznim osnovama plana razvoja energetske infrastrukture i mera energetske efikasnosti za period do 2028. sa projekcijama do 2030. godine, kojeg je usvojila Vlada Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...