ulaganja iz zemlje dalekog istoka udvostručena u prethodne dve godine

Đerlek pozvao japanske investitore da ulažu u Srbiju

BiznisInfrastrukturaSrbijaSvet

2.10.2023 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Đerlek pozvao japanske investitore da ulažu u Srbiju Đerlek pozvao japanske investitore da ulažu u Srbiju
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Akirom Imamurom o budućim investicijama te zemlje u regionima... Đerlek pozvao japanske investitore da ulažu u Srbiju

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Srbiji Akirom Imamurom o budućim investicijama te zemlje u regionima južne i istočne Srbije i Šumadije i zapadne Srbije i pozvao japanske kompanije da, osim u Vojvodinu i Beograd, ulože svoj kapital u ove oblasti.

Đerlek je naveo da su japanske investicije u Srbiji dostigle 200 miliona evra, od čega je više od polovine u prethodne dve godine, dok se broj investitora iz Japana u prošloj godini udvostručio, objavilo je ministarstvo.

Imamura je istakao da Japan u okviru Inicijative za saradnju Zapadnog Balkana pruža podršku Srbiji u nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, kao i u procesu unapređenja ekonomske saradne zemalja Zapadnog Balkana.

Đerlek i Imamura su razgovarali i o temama koje su bitne za ravnomerni regionalni razvoj Srbije, kao što su investicije u infrastrukturu, obnovljive izvore energije i zelenu tranziciju.

  • SUNCE

    2.10.2023 #1 Author

    Samo zovite strane investitore, zadužuje se i rasprodajte zemlju i robove.To bi i ćorava baba umela da radi. Gde je stručnost da sed stimulišu ispravnim merama naši proizvođači i naši poljoprivrednici a ne da stranci skupljaju kajmak.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...