Čačak privlači sve više investitora

Dogovorena nemačka investicija od 90 miliona evra

Srbija

12.6.2023 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dogovorena nemačka investicija od 90 miliona evra Dogovorena nemačka investicija od 90 miliona evra
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je dogovorena nemačka investicija u Čačku od 90 miliona evra, prenosi Beta. Kamen temeljac za tu... Dogovorena nemačka investicija od 90 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je dogovorena nemačka investicija u Čačku od 90 miliona evra, prenosi Beta.

Kamen temeljac za tu fabriku nemačke kompanije u oblasti auto-industrije trebalo bi da bude položen u oktobru i zaposliće, kako je najavio Vučić, 800 ljudi.

U pitanju je grinfild investicija u koju će samo u prvoj fazi biti uloženo 90 miliona evra.

Predsednik je još rekao da je to velika vest ne samo za Čačak, nego i za okolna mesta i da će realizacija ovog projekta mnogo značiti za dalji razvoj centralne i zapadne  Srbije.

Dolazak novih investitora uslovio je i bolju povezanost Čačka sa drugim delovima Srbije. Podsetimo krajem aprila otvorena je nova deonica Moravskog koridora, a najavljeno je i da će do kraja 2024. godine biti otvorena i deonica od Čačka do Kraljeva.

  • MAJA

    13.6.2023 #1 Author

    Jedan od glavnih benefita za investicije je povezanost i izgradnja puteva

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...