EU NEODLUČNA O OTVARANJU SPOLJNIH GRANICA Još se ne zna ko i kada može u Evropu

EUIzdvajamoSrbijaU fokusuVesti

26.6.2020 14:31 Autor: Vladimir Jokanović 6

EU NEODLUČNA O OTVARANJU SPOLJNIH GRANICA Još se ne zna ko i kada može u Evropu EU NEODLUČNA O OTVARANJU SPOLJNIH GRANICA Još se ne zna ko i kada može u Evropu
Još nije izvesno da će se Srbija naći na listi zemalja čijim će državljanima biti dozvoljen ulazak u Evropsku uniju kada bude doneta odluka... EU NEODLUČNA O OTVARANJU SPOLJNIH GRANICA Još se ne zna ko i kada može u Evropu

Još nije izvesno da će se Srbija naći na listi zemalja čijim će državljanima biti dozvoljen ulazak u Evropsku uniju kada bude doneta odluka o otvaranju njenih spoljnih granica. Naime, Srbija se našla na „pozitivnoj“ listi u čiji nacrt su mediji imali uvid, zajedno sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom, ali odluka još nije doneta. Na tom spisku je više od 50 država, među kojima Kina i Južna Koreja.

Pozivajući se na neimenovane diplomatske izvoru u Briselu, Euronews navodi da evropski zvaničnici nisu mogli da usaglase konačan spisak u četvrtak, zbog čega su konsultacije nastavljene u petak. Isti izvori takođe navode da nije sigurno da će spoljne granice EU uopšte biti otvorene 1. jula, kako je planirano, zbog bojazni od novog talasa zaraze korona virusom.

Foto: Printscreen youtube
Foto: Printscreen youtube

Epidemiološki kriterijum za dozvolu ulaska stranim državljanima u EU jeste da je u njihovoj zemlji registrovano ne više od 16-20 novih slučajeva na 100.000 stanovnika tokom dve nedelje. Prema nezvaničnim informacijama ulazak će biti do daljeg zabranjen za građane SAD, većine država Južne Amerike, Rusije, Južne Afrike, Irana, Saudijske Arabije i Avganistana.

 • zorica s.

  26.6.2020 #1 Author

  Bice neizvesno…za sve.

  Odgovori

  • Tatjana

   26.6.2020 #2 Author

   Promeni se sve

   Odgovori

  • GocaBG

   26.6.2020 #3 Author

   I ako dozvole,ne bi trebalo ici bilo gde…

   Odgovori

  • Jelena

   26.6.2020 #4 Author

   A sto bi otvarali granice u kriznim situacijama. Treba se smiriti i saceka ti da kriza prodje, a posle ce biti vremena za sve. Nema potrebe ugrozavati ni sebe ni druge.

   Odgovori

 • Irina

  26.6.2020 #5 Author

  Polako i to ce se sigurno postepeno otvarati kako se budu popustale i ukidale mere u zemljama EU pogadja sigurno dosta ljude koji rade i posluju na tom trzistu

  Odgovori

 • Ivan

  26.6.2020 #6 Author

  Ništa se više ne zna.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...