U okviru Programa tehničke pomoći obezbeđeno 300.000 evra

FAO pomaže Srbiji u sanaciji šteta od poplava

Srbija

19.7.2023 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FAO pomaže Srbiji u sanaciji šteta od poplava FAO pomaže Srbiji u sanaciji šteta od poplava
Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO) spremna je da u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor u sanaciji štete nastale... FAO pomaže Srbiji u sanaciji šteta od poplava

Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UN FAO) spremna je da u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor u sanaciji štete nastale na poljoprivrednim gazdinstvima, usled poplava, izdvoji 300.000 evra kao pomoć najugroženijim opštinama.

Ovo je rekao regionalni predstavnik FAO za Evropu i centralnu Aziju Vladimir Rahmanjinov, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Kako se dodaje, on je u razgovoru sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković rekao da će odvojena sredstva biti usmerena na deset najugroženijih opština, 250 poljoprivrednih gazdinstava, a prioritet će imati poljoprivredna gazdinstva koja su pretrpela najveću štetu na usevima, zemljištu, plastenicima, semenu, kao i ona gazdinstva čiji su nosioci žene i mladi, što je u skladu i sa ciljevima održivog razvoja UN, piše eKapija.

Tokom posete FAO predstavništvu Tanasković je potpisala Programski okvir za Republiku Srbiju za period od 2022. do 2025. godine kojim se utvrđuju prioritetna područja prema kojima će FAO usmeriti svoju podršku u partnerskoj saradnji sa zemljom članicom, a koja podrazumeva objedinjavanje najboljih inovativnih praksi i globalnih standarda sa domaćom i regionalnom ekspertizom, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...