najavljeno osnivanje saveta evropskih komora i organizacija

Francusko-srpska privredna komora obeležila 15 godina rada

EUSrbijaU fokusu

24.4.2024 11:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Francusko-srpska privredna komora obeležila 15 godina rada Francusko-srpska privredna komora obeležila 15 godina rada
Francusko-srpska privredna komora održala je utorak uveče u Beogradu svoje tradicionalno Gala veče kada je proslavila i svoj 15. rođendan u društvu više od... Francusko-srpska privredna komora obeležila 15 godina rada

Francusko-srpska privredna komora održala je utorak uveče u Beogradu svoje tradicionalno Gala veče kada je proslavila i svoj 15. rođendan u društvu više od 250 članica, partnera i prijatelja Komore.

Kako se navodi u saopštenju, događaj je ove godine za temu imao „Dobrodošli u budućnost“.

Na samom početku, okupljenima se obratio predsednik Komore Dragan Stokić, koji se zahvalio na podršci partnerima i zvanicama što su još jedno Gala veče učinili spektakularnim, istakavši da su članice komore uvek bile, i biće njen stub. Proslava rođendana je prilika da se obeleži kontinuirani napredak i uspeh Komore u proteklim godinama osvrnuvši se na prošlost, na zajednička dostignuća, ali istovremeno i baci pogled na budućnost, sa optimizmom i odlučnošću.

U svom govoru, Dragan Stokić najavio je i najnoviju pokrenutu inicijativu, a u pitanju je osnivanje Council of European Chambers and Associations/Saveta evropskih komora i organizacija, koji će biti konstituisan u maju ove godine. Potpisaće ga 13 evropskih bilateralnih organizacija u Srbiji, i time će predstavljati mrežu od preko 3.500 evropskih preduzeća koja posluju u Srbiji. Ta incijativa je  u saradnji sa kolegama iz nemačke i italijanske privredne komore uz podršku Evropske delegacije i ambasadora EU u Srbiji, Žiofrea.

Francusko-srpska privredna komora

Šef regionalnog ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske Pjer Granžuan istakao da su i Evropska unija i Srbija u periodu brze transformacije što se ogleda u novim investicijama i povećanju tokova trgovine, koje su se u poslednjih pet godina povećale za 60 odsto u jednom smeru, i 80 odsto u drugom, iz Srbije ka Evropskoj uniji.  

Ambasador EU u Srbiji, Emanuele Žiofre naglasio je u svom govoru da je buduće ime Srbije EU, i da je to ono na čemu se intenzivno radi da se ostvari što pre. Zato su nam potrebne srpske, francuske i evropske kompanije, da pomognu da se Srbija i ekonomski više integriše u EU, naglasio je ambasador.

Najboljim kompanijama i institucijama dodeljene su nagrade za doprinos u razvoju francusko-srpskih ekonomskih veza.

  • LENA

    24.4.2024 #1 Author

    Osnivanje Saveta evropskih komora i organizacija predstavlja važan korak ka jačanju poslovnih veza između Srbije i Evrope.

    Odgovori

  • Dragana

    28.4.2024 #2 Author

    Naravno

    Odgovori

  • gagica

    28.4.2024 #3 Author

    Naravno

    Odgovori

  • Faith

    28.4.2024 #4 Author

    Francuzi i prijatelji i neprijatelji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...