Novi vlasnik planira povratak na tržište u roku od pet godina

Gebi preuzeo Fidelinku, sledi modernizacija i pokretanje proizvodnje

BiznisInvesticijeSrbija

29.3.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Gebi preuzeo Fidelinku, sledi modernizacija i pokretanje proizvodnje Gebi preuzeo Fidelinku, sledi modernizacija i pokretanje proizvodnje
Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Ta kompanija, koja se prvenstveno... Gebi preuzeo Fidelinku, sledi modernizacija i pokretanje proizvodnje

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice.

Ta kompanija, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planira modernizaciju Fidelinkinih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom „Fidelinka 1868“, objavila je Radio-televizija Vojvodine (RTV).

Delovi Fidelinke radili su sa zakupcima otkada se kompanija pre skoro deceniju i po našla u stečaju. Prodajom njenih delova i zaštitnog znaka, stečaj je faktički okončan pre skoro dve godine, da bi nedavno Gebi iz Čantavira preuzeo silose, mlin, testaru.

„Ova godina će se odnositi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka, koji je osnova celog ovog poslovanja. Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice, što je ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region“, izjavio je za RTV menadžer kompanije Gebi Atila Andraš Đuričin.

Dodao je da će, nakon osposobljavanja tog silosnog parka, za šta će im trebati cela ova godina, sledeći korak biti obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će pratiti i testara, kao i da je čitav projekat planiran za narednih pet godina.

U tom roku novi vlasnik planira ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa, a veruju da će sve planove vezane za Fidelinku ostvariti i pre zadatog roka.

„U ovom momentu ta duga tradicija subotičkog mlinarstva i same Fidelinke spaja se sa modernom tradicijom industrijskog poslovanja koju predstavlja Gebi. Spajanjem ove dve, da kažem kvalitetne tradicije, mogu jedino da se stvore kvalitetni Fidelinkini proizvodi“, rekao je Đuričin za RTV.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...