Otvaranje ponuda 25. juna

Grad Kraljevo ponudio u zakup osam objekata koje koristi Apotekarska ustanova

PoslovanjeSrbijaZdravlje

9.6.2024 15:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Grad Kraljevo ponudio u zakup osam objekata koje koristi Apotekarska ustanova Grad Kraljevo ponudio u zakup osam objekata koje koristi Apotekarska ustanova
Grad Kraljevo ponudio je u zakup osam objekata u javnoj svojini grada koje koristi Apotekarska ustanova. Postupak se sprovodi prikupljanjem pisanih ponuda. Reč je... Grad Kraljevo ponudio u zakup osam objekata koje koristi Apotekarska ustanova

Grad Kraljevo ponudio je u zakup osam objekata u javnoj svojini grada koje koristi Apotekarska ustanova. Postupak se sprovodi prikupljanjem pisanih ponuda.

Reč je o objektima površine od 32 do 187 kvadratnih metara koji su ponuđeni u zakup jednom ponuđaču, po početnoj ceni od 721.033 dinara.

Poslovni prostori daju se u zakup na period od 10 godina uz mogućnost produženja.

Zakupac se obavezuje da preuzme zalihe sa rokom trajanja ne kraćim od 12 meseci, kao i opremu i mobilijar. Takođe, budući zakupac biće u obavezi i da u jednom od zakupljenih objekata na gradskom području obezbedi noćno dežurstvo, dežurstvo nedeljom i praznicima, piše eKapija.

Otvaranje ponuda obaviće se 25. juna.

Nedavno su, posle petodnevnog zasedanja, odbornici Skupštine grada Kraljeva usvojili odluku o izdavanju pod zakup osam objekata čiji je vlasnik Grad, a korisnik Apotekarska ustanova.

S druge strane, nezadovoljni ovom odlukom zaposleni Apotekarske ustanove su pokrenuli zvaničan postupak za prikupljanje 10.000 potpisa neophodnih za raspisivanje referenduma na kojem bi građani Kraljeva trebalo da se izjasne o sudbini ovog preduzeća.

Apotekarska ustanova Kraljevo postoji 150 godina, zapošljava 97 diplomiranih farmaceuta i farmakologa, i galenički pokriva potrebe i Raške i Vrnjačke Banje.

 • gagica

  9.6.2024 #1 Author

  Nadam se da ce se zaposlenima posreciti nadalje

  Odgovori

 • LAV

  9.6.2024 #2 Author

  Zna se ko i kako dolazi do ovakvih prostora…

  Odgovori

 • Sale

  10.6.2024 #3 Author

  Sramno od strane gradske vlasti, ali ovakvi postupci osvešćuju građane Kraljeva

  Odgovori

 • Cccc

  10.6.2024 #4 Author

  Glasali ste glrdajte.

  Odgovori

 • SSRAMOTA VELIKA

  10.6.2024 #5 Author

  SRAMOTAAAA VIKA TIKO OD RUKOVODIOCA OPSTINE

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.