Planirana rekonstrukcija sa četiri trake i tramvajskim šinama po sredini

Grad odustao od proširenja Bulevara kralja Aleksandra

Srbija

20.1.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Grad odustao od proširenja Bulevara kralja Aleksandra Grad odustao od proširenja Bulevara kralja Aleksandra
Beogradske vlasti odustale su od planiranog širenja Bulevara kralja Aleksandra, iako je bio raspisan tender za projektovanje rekonstrukcije tramvajske pruge od Cvetkove pijace do... Grad odustao od proširenja Bulevara kralja Aleksandra

Beogradske vlasti odustale su od planiranog širenja Bulevara kralja Aleksandra, iako je bio raspisan tender za projektovanje rekonstrukcije tramvajske pruge od Cvetkove pijace do Ustaničke ulice.

Gradski Sekretarijat za investicije doneo je odluku o obustavi ovog tendera.

Kako je navedeno u odluci, pravni osnov za obustavu je član 147. stav 1 tačka 3 Zakona o javnim nabavkama – kada postanu poznate okolnosti zbog kojih bi, da su bile poznate ranije, došlo do bitne promene u sadržaju dokumentacije o nabavci aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra od Cvetkove pijace do okretnice Ustanička u postojećoj regulaciji sa pripadajućom infrastrukturom, piše eKapija.

Dopisom gradonačelnika Beograda od 30. decembra 2022. godine, navedeno je da je dopisom Glavnog gradskog urbaniste od 29. decembra definisano da su u toku aktivnosti na donošenju Odluke o izradi plana detaljne regulacije područja uz Bulevar kralja Aleksandra, između ulica Ustaničke i Partizanske, GO Zvezdara, kojim će se preispitati planirana regulacija Bulevara kralja Aleksandra.

U skladu sa tim, dodaje se, predlaže se da se „pristupi realizaciji planskog rešenja i za deonicu Bulevara kralja Aleksandra od Ulice gospodara Vučića do Ustaničke ulice, prema kome bi tramvajska mreža bila postavljena u sredinu regulacije, a za kolski saobraćaj bi bile realizovane dve trake po smeru“.

U skladu sa navedenim, gradonačelnik Beograda je naložio da se obustavi nabavka.

 • TATJANA

  21.1.2023 #1 Author

  Najbolje izbaciti sine potpuno

  Odgovori

 • kaćica

  22.1.2023 #2 Author

  Trebalo bi to da se resi,a ne da se odustane

  Odgovori

 • ZVE84

  22.1.2023 #4 Author

  A gde bi ga više proširili? Da sruše zgrade?!

  Odgovori

 • Aca

  28.1.2023 #5 Author

  Da, da sruse neplanske kuce koji su dizali ljudi znajuci da ce se siriti, plan postoji vec 50godina i ucrtana je linija sirena i zna se gde je smelo da se gradi gde ne.

  Odgovori

 • DASHA

  13.8.2023 #6 Author

  Mozda je i bolje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...