Pronađite mesta za predaju otpada

Građanima Srbije dostupna interaktivna mapa „Gde reciklirati“

EkologijaSrbija

15.12.2021 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Građanima Srbije dostupna interaktivna mapa „Gde reciklirati“ Građanima Srbije dostupna interaktivna mapa „Gde reciklirati“
Stanovništvu i firmama u Srbiji sada je na raspolaganju interaktivna mapa „Gde reciklirati“. Reč je o prvoj sveobuhvatnoj mapi reciklaže u našoj zemlji. Ova... Građanima Srbije dostupna interaktivna mapa „Gde reciklirati“

Stanovništvu i firmama u Srbiji sada je na raspolaganju interaktivna mapa „Gde reciklirati“. Reč je o prvoj sveobuhvatnoj mapi reciklaže u našoj zemlji.

Ova jedinstvena mapa obezbeđuje informacije gde možete da predate otpad za reciklažu i koju sakupljačku firmu ili reciklažni centar možete da pozovete da preuzmu otpad. Dostupna je pretraga prema 24 vrste otpada i prema lokalnim samoupravama, navodi se u saopštenju platforme za životnu sredinu SRDA. 

Na stranici mape „Šta se sakuplja“ mogu se pronaći edukativni tekstovi o vrstama otpada koje se recikliraju.

Inače, interaktivna mapa „Gde reciklirati“ je rešenje za opšte društveno dobro koje će doprineti zdravijoj životnoj sredini. 

„Građani su ranije pokušavali da dođu do informacije gde mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad, i najčešće im je potraga bila bezuspešna, pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije na jednom mestu. Mapa je prilagođena za pregledno korišćenje na svim uređajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama. Mapa će koristiti i firmama, institucijama, udruženjima, medijima„, objašnjava glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradović, koja je osmislila ovu mapu.

Interaktivna mapa Gde reciklirati je samo deo originalnog sadržaja koji obezbeđuje angažovana platforma za životnu sredinu SRDA.

Kada je reč o reciklaži i zaštiti životne sredine, Srbija je juče otvorila Klaster 4 u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji, koji se odnosi na Zelenu agendu i održivu povezanost.

U okviru ovog klastera otvorena su četiri nova poglavlja: poglavlje 14 (transportna politika), poglavlje 15 (energetika), poglavlje 21 (transevropske mreže) i poglavlje 27 (životna sredina).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...