uloženo više od 10 miliona evra

Hemofarm otvorio novu proizvodnu liniju u Šapcu

PoslovanjeSrbijaU fokusu

21.12.2022 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Hemofarm otvorio novu proizvodnu liniju u Šapcu Hemofarm otvorio novu proizvodnu liniju u Šapcu
Farmaceutska kompanija Hemofarm otvorila je novu proizvodnu liniju u Šapcu u koju je invstirala više od 10 miliona evra, saopšteno je u sredu. U tom... Hemofarm otvorio novu proizvodnu liniju u Šapcu

Farmaceutska kompanija Hemofarm otvorila je novu proizvodnu liniju u Šapcu u koju je invstirala više od 10 miliona evra, saopšteno je u sredu. U tom pogonu počeće proizvodnja brenda „Nizoral“- šampona protiv peruti.

Nemačka Stada Group, u čijem sastavu posluje Hemofarm, kupila je 2019. godine proizvodni portfolio „Nizoral“ šampona od kompanije Johnson&Johnson i donela odluku da proizvodnju ovih svetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu, prenosi Beta.

Odobrena investicija u vrednosti od 10 miliona evra iskorišćena je za rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje je potpredsednik Stada Group za globalne operacije Hesus Korčero Romero (Jesús Corchero Romero) istakao je značaj i vrednost ove investicije.

„Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspešnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja“, rekao je on.

Istakao je da će investicija u Šapcu dodatno uticati na jačanje liderske pozicije Stada Group, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gde Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima sveta.

Trenutno se u Hemofarm fabrici u Šapcu proizvodi sedam miliona pakovanja tečnih formi, a kada se završi nova investicija godišnja proizvodnja će iznositi 37 miliona pakovanja, dok dostizanje punog kapaciteta proizvodnje otvara prostor i za nova radna mesta, navodi se u kompanijskom saopštenju.

 • GOCA BG

  21.12.2022 #1 Author

  Veliko ulaganje koje ce im se visestruko isplatiti,svaka cast…

  Odgovori

 • TATJANA

  22.12.2022 #2 Author

  Najjači su i uvek rade rastu i razvoju

  Odgovori

 • LEKI

  25.12.2022 #3 Author

  Svaka cast ,lepe vesti

  Odgovori

 • Tina

  25.12.2022 #4 Author

  Postoji velika potraznja za tim proizvodima. Korist ce biti velika

  Odgovori

 • N.N.

  29.12.2022 #5 Author

  Svaka cast

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...