obezbeđivanje održivog zapošljavanja

Stada Group u prvoj polovini 2022. godine zabeležila dvocifreni rast prodaje i zarade

BiznisFirme u fokusuNovacVesti

26.8.2022 11:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Stada Group u prvoj polovini 2022. godine zabeležila dvocifreni rast prodaje i zarade Stada Group u prvoj polovini 2022. godine zabeležila dvocifreni rast prodaje i zarade
Nemačka Stada Group u okviru koje posluje i farmaceutska kompanija Hemofarm u Srbiji, pokazala je istrajnost u izazovnom poslovnom okruženju obeleženom makroekonomskim i geopolitičkim neizvesnostima... Stada Group u prvoj polovini 2022. godine zabeležila dvocifreni rast prodaje i zarade

Nemačka Stada Group u okviru koje posluje i farmaceutska kompanija Hemofarm u Srbiji, pokazala je istrajnost u izazovnom poslovnom okruženju obeleženom makroekonomskim i geopolitičkim neizvesnostima i prijavila dvocifreni rast prodaje i zarade u prvoj polovini 2022, saopšteno je u petak.

„Uprkos inflatornim pritiscima na robu i usluge, i prekidu lanca snabdevanja delom zbog konflikta u Ukrajini, Stada Group-a sa sedištem u Bad Vilbelu u Nemačkoj, nastavlja svoje putovanje rasta“, ističe se u kompanijskom saopštenju, prenosi Beta.

Navedeno je da su organski rast i ponuda šireg portfolija pacijentima i zdravstvenim radnicima putem akvizicija i partnerstava omogućili Stadi da poveća korigovanu prodaju Gruop-e za 15 odsto, na oko 1,8 milijardi evra u prvoj polovini 2022. godine.

Korigovana za valutne fluktuacije i specijalne efekte, zarada pre kamate, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je za 23 odsto, na 386,5 miliona evra.

Stada je u prvoj polovini ove godine imala rast na tržištima sva tri strateška proizvodna dela: zdravstvene proizvode široke potrošnje, generičke proizvode i farmaceutske specijalitete.

„Naročito sam ponosan što približno 13.000 koleginica i kolega širom sveta nastavlja da raste kroz preduzetništvo“, rekao je generalni direktor Stade Peter Goldšmit (Peter Goldschmidt) i zahvalio partnerima širom sveta, kojih je više od 500, koji podržavaju tu kompaniju u daljoj izgradnji mreže lanca snabdevanja koju čine još otpornijim na krize.

Stada je ranije najavila projekat u vrednosti 50 miliona evra za izgradnju centra za lanac snabdevanja u Turdi u Rumuniji. Očekuje se da će ova lokacija, koja će imati inicijalni kapacitet isporuke 100 miliona pakovanja godišnje, kreirati dodatnih 375 radnih mesta.

Posvećenost Stade obezbeđivanju održivog zapošljavanja, snabdevanju lekovima i ekonomskim investicijama, pokazano učešćem Gruop-e u Globalnom dogovoru UN, uskoro će biti detaljno prikazana u prvom Izveštaju o održivom razvoju za celu Group-u.

„Održivost je za nas u Stadi prirodna stvar“, naglasio je tehnički direktor Migel Pagan (Miguel Pagan) i dodao da za kompaniju briga o zdravlju ljudi uključuje donošenje pouzdanih rešenja za pacijente i partnere, kao i podršku vlastima u izgradnji održivih zdravstvenih sistema.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...