"poverenje i pouzdanost u odnosima dve zemlje", istakao ministar mali

Intenzivnija saradnja Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca

BiznisInfrastrukturaSrbija

2.2.2023 12:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Intenzivnija saradnja Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca Intenzivnija saradnja Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca
Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije i Finansijsko-obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u četvrtak u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve... Intenzivnija saradnja Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije i Finansijsko-obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u četvrtak u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve institucije, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Potpisivanju u Palati „Srbija“ prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, koji je tokom sastanka dve delegacije rekao da će sporazum omogućiti institucijama ne samo da bolje sarađuju, već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju.

Mali, koji je i predsednik Кoordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, se osvrnuo na dosadašnju saradnju Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, navodeći primer izgradnje kompleksa „Beograd na vodi“, stratešku saradnju u kompaniji Air Serbia, saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske, energetskom i drugim sektorima, stoji u saopštenju.

„Sve ovo nam govori da postoji poverenje i pouzdanost u našim odnosima i da treba da nastavimo i proširimo saradnju na još mnogo načina i u još mnogo sektora“, poručio je Siniša Mali.

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Ministar finansija je rekao i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava
kroz edukativne obuke.

„UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima“, zaključio je Mali.

Generalni direktor Кancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je posvećenost širenju saradnje dve institucije.

„Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u
pomenutim sektorima“, rekao je Al Zaabi, i zahvalio se na do sada uspostavljenim odnosima.

Sporazum su potpisali direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...