Radna grupa formirana 2023. godine

Intenzivnija saradnja u turizmu između Srbije i Crne Gore

BiznisRegionSrbijaTurizam

22.2.2024 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Intenzivnija saradnja u turizmu između Srbije i Crne Gore Intenzivnija saradnja u turizmu između Srbije i Crne Gore
Resori turizma Crne Gore i Srbije aktiviraće Radnu grupu u toj oblasti u cilju intenziviranja promotivnih aktivnosti zajedničkog nastupa turističkih privreda dve zemlje na... Intenzivnija saradnja u turizmu između Srbije i Crne Gore

Resori turizma Crne Gore i Srbije aktiviraće Radnu grupu u toj oblasti u cilju intenziviranja promotivnih aktivnosti zajedničkog nastupa turističkih privreda dve zemlje na tržištu, kao i razmene iskustava, saopšteno je na sastanku u Beogradu.

Ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja severa, Vladimir Martinović, je na sastanku sa ministrom turizma i omladine u Vladi Srbije, Huseinom Memićem, podsetio da je Radna grupa formirana u februaru prošle godine, prenosi Mina.

On je, kao prioritet resora koji predvodi, naveo ravnomeran razvoj severa i juga Crne Gore.

„Kroz uspešno povezivanje i promociju oba regiona, cilj je da imamo turističku sezonu tokom cele godine“, kazao je Martinović.

On je napomenuo da je vlada čvrsto opredeljena za evropski kurs i ubrzanu integraciju u Evropsku uniju (EU), te će ministarstvo učiniti sve što je potrebno kako bi doprinelo ostvarenju ovih ciljeva.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz ministarstva, identifikovani potencijali za razvoj zdravstvenog, sportskog i ruralnog turizma, a sagovornici su razmenili svoja iskustva i postignute rezultate.

Prepoznati su i strateški pravci razvoja, posebno kada je reč o promociji različitih vidova turizma, kroz podsticajne aktivnosti i projekte.

Memić je saopštio da je Srbija ostvarila rekordan broj stranih turista i noćenja tokom prošle godine.

On je ukazao na mogućnost saradnje u kreiranju zajedničkog nastupa prema dalekim destinacijama, sa posebnim akcentom na kinesko tržište koje sve više prepoznaje Balkan kao atraktivnu turističku destinaciju. Sagovornici su se složili da je izgradnja auto-puta od velikog značaja za bolju povezanost dve zemlje.

Martinović je tim povodom istakao da će nastavak izgradnje auto-puta uticati pozitivno na razvoj turizma i drugih privrednih grana, što će sve zajedno doprineti boljoj povezanosti Crne Gore sa Evropom.

“Ovaj sastanak je korak napred ka jačanju turističkih veza između Crne Gore i Srbije, te otvara put za dalju saradnju i razvoj ove važne privredne grane za obe zemlje”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su ispred crnogorske delegacije prisustvovali i državni sekretar za turizma Vuk Žižić i načelnica Direkcije za investicije i unapređenje konkurentnosti u turističkoj privredi, Olivera Blagojević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...