Domaće firme imale više od 900 sastanaka sa kupcima

Srpske kompanije ugovorile poslove na sajmu BioFach vredne osam miliona evra

BiznisSrbija

22.2.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srpske kompanije ugovorile poslove na sajmu BioFach vredne osam miliona evra Srpske kompanije ugovorile poslove na sajmu BioFach vredne osam miliona evra
Srpske kompanije, koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu organske hrane „BioFach“ u Nirnbergu ugovorile su poslove u vrednosti većoj od osam miliona evra, saopštila... Srpske kompanije ugovorile poslove na sajmu BioFach vredne osam miliona evra

Srpske kompanije, koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu organske hrane „BioFach“ u Nirnbergu ugovorile su poslove u vrednosti većoj od osam miliona evra, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

„Prve analize učešća kompanija iz Srbije na sajmu BioFach pokazuju da su domaće firme imale više od 900 sastanaka sa kupcima iz regiona, ali i iz Nemačke, Francuske, Holandije, Švajcarske, Belgije, Poljske, SAD, Кanade, a vrednost ugovorenih izvoznih poslova procenjuje se na više od osam miliona evra uz potpisane ugovore“, rekla je predstavnica Centra za organizaciju sajmova PKS Bojana Lalović, prenela je Beta.

Istakla je da su, u okviru nacionalnog paviljona Srbije pod sloganom „We speak organic“, srpski organski proizvođači predstavili širok proizvodni asortiman – sveže, sušeno i zamrznuto voće i povrće, proizvodi od žitarica, organske testenine, voćni namazi i organski med.

„Ovogodišnji sajam ugostio je 2.550 izlagača iz 94 zemlje sveta i bio je prilika za naše kompanije da razgovaraju sa svetskim distributerima, maloprodajnim lancima i uvoznicima iz sektora ogranske proizvodnje, koji je pokazao da je otporan na krizu“, naglasila je ona.

Na sajmu, koji se od 13. do 16. februara održao u Nemačkoj, predstavilo se osam srpskih kompanija na paviljonu Srbije – Menex i MDDP Janić iz Кruševca, Ecoagri Serbia iz Bele Crkve, Frutorga iz Prokuplja, Medino iz Кrnjeva, ITN GROUP iz Beograda, Es Кomerc iz Prijepolja i DBA Promet iz Arilja.

Kako je istaknuto u saopštenju, ove godine je, takođe, prvi put organizovana i studijska poseta sajmu organske i prirodne kozmetike VIVANESS, koji se održavao u okviru sajma „BioFach“.

Sajam „VIVANESS“ je posetilo šest proizvođača organske i prirodne kozmetike iz Srbije – All Nut, MNS, Najbolje iz prirode, Amelles kozmetika, Matrina cosmetics i Royal Balm.

Sajmu organske hrane „BioFach“ i međunarodnom sajmu prirodne i organske kozmetike „VIVANESS“ prisustvovalo je oko 35.000 posetilaca iz 128 zemalja.


Ovogodišnji nastup organizovan je, pod sloganom „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation“ uz podršku PKS i Razvojne agencije Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...