Mogu se prijaviti preduzeća registrovana do 1. januara 2020. godine.

Izvoznici mogu da se prijave za podršku države, na raspolaganju ukupno 150 miliona dinara

Srbija

22.1.2024 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Izvoznici mogu da se prijave za podršku države, na raspolaganju ukupno 150 miliona dinara Izvoznici mogu da se prijave za podršku države, na raspolaganju ukupno 150 miliona dinara
Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za promociju izvoza u 2023. godini za koji prijava... Izvoznici mogu da se prijave za podršku države, na raspolaganju ukupno 150 miliona dinara

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za promociju izvoza u 2023. godini za koji prijava traje do 27. marta ove godine.

Kako je navedeno u objavi RAS, cilj programa je podrška unapređenju izvoznih potencijala domaćih privrednih društava, unapređenje njihove konkurentnosti postojećih proizvodnih kapaciteta, prenela je eKapija.

Ovim programom, čiji je ukupni budžet vredan 150 miliona dinara, planirana je podrška za privredna društva iz niza delatnosti, među kojima je proizvodnja prehrambenih proizvoda i pića (osim mineralne i flaširane vode).

Međutim, ova vrsta podrške nije predviđena za preduzeća čija je delatnost primarna poljoprivredna proizvodnja, konzervisanje svežeg voća, jezgrastog voća ili povrća, mesa, živine i ribljih proizvoda zamrzavanjem, kao i proizvodnja narezanog i očišćenog voća i klanice.

Na podršku mogu da računaju i firme čija je delatnost proizvodnja metalnih proizvoda, osim mašina i uređaja (izuzev proizvodnje oružja i municije), proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica, električne opreme, proizvodnja računara, elektronskih i optičkih proizvoda, proizvodnja nameštaja, pesticida i hemikalija i još šest delatnosti.

Raspoloživa sredstva se ugovorom odobravaju korisnicima, dodelom državne pomoći u ukupnom iznosu koji ne može biti veći od 10 miliona dinara.

Prijave za učešće u programu se mogu podneti najkasnije do 27. marta 2024. godine, elektronskim putem, kreiranjem korisničkog naloga putem linka na portalu RAS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...