više od stotinu miliona registrovanih igrača u celom svetu

Kineski gigant Tencent i domaća filmska kompanija lansiraju seriju zasnovanu na igri

KulturaLifestyleSrbijaSvet

29.4.2024 17:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kineski gigant Tencent i domaća filmska kompanija lansiraju seriju zasnovanu na igri Kineski gigant Tencent i domaća filmska kompanija lansiraju seriju zasnovanu na igri
MoreFun Studio, studio za video-igre koji posluje u okviru kompanije Tencent, vodećeg kineskog gejming giganta, i Mama Production, filmska producentska kompanija iz Srbije, kreirali... Kineski gigant Tencent i domaća filmska kompanija lansiraju seriju zasnovanu na igri

MoreFun Studio, studio za video-igre koji posluje u okviru kompanije Tencent, vodećeg kineskog gejming giganta, i Mama Production, filmska producentska kompanija iz Srbije, kreirali su igranu seriju od četiri epizode, „Priča o Kamoni“, kako bi promovisali dugo očekivanu kinesku akcionu igru, Arena Breakout, koja broji više od stotinu miliona registrovanih igrača širom sveta.

“Stvaranje igrane serije koja oslikava sirovi realizam ovako intenzivne pucačke igre predstavlja ozbiljan izazov za obe kompanije. To je, istovremeno, impresivan poduhvat u domenu sadržaja inspirisanog video igrama i simbolizuje izuzetno uspešnu međunarodnu saradnju”, piše u zvaničnom saopštenju.

Ivana Dimitrijević, vlasnica Mama Production kompanije, veruje da su ih specifične veštine i spisak dosadašnjih projekata u oblasti gejming sadržaja preporučili za ovaj posao.

„Ova saradnja je produbila naše razumevanje kineske gejming scene, ali je pružila i dragoceno iskustvo za obe strane. Prezadovoljna sam što je srpska ekspertiza doprinela ovako revolucionarnom projektu“, rekla je Dimitrijević.

Celokupan proces razvoja ideje, kastinga i produkcije trajao je skoro tri meseca, dok se snimanje odvijalo na više lokacija, poput nekadašnje BIP pivare u Beogradu i naselja Ivanovo. Na setu je svakodnevno učestvovalo preko 100 ljudi.

Mama Production je za glavnu ulogu angažovala slovenačkog glumca Andreja Lenarta, čuvenog po ulogama u holivudskim blokbasterima „Kingsman: Tajna Služba“ (Kingsman: Secret Service) i „Ratovi zvezda: Epizoda VII – Buđenje Sile“ (Star Wars: The Force Awakens) . Produkcija je takođe angažovala i lokalne profesionalce i savetnike za taktiku, kao i eksperte za oružje.

 • LENA

  30.4.2024 #1 Author

  Ovo predstavlja zanimljiv spoj industrija i može doneti novu dimenziju i publici i samom brendu igre.

  Odgovori

 • VALE

  19.5.2024 #2 Author

  Nesto novo I interesantno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...