igrači video igre Fortnite mogu da koriste avatare sa likovima iz ratova zvezda ili marvelovog univerzuma

Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games

Hi-techInvesticijeLifestyleSvet

8.2.2024 10:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games
Kompanija Walt Disney kupuje vlasnički udeo od 1,5 milijardi dolara u kompaniji Epic Games, poznatoj po hit video igri Fortnite, kao deo saradnje koja... Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games

Kompanija Walt Disney kupuje vlasnički udeo od 1,5 milijardi dolara u kompaniji Epic Games, poznatoj po hit video igri Fortnite, kao deo saradnje koja će uključiti budući razvoj brendova Star Wars, Marvel i Avatar.

Fanovi će ubuduće moći da gledaju, kupuju i igraju se sa popularnim likovima iz Disney franšiza u okviru igre Fortnite, navodi se u zajednićkom saopštenju. Dogovor takođe uključuje nove naslove i saradnju sa tematskim parkovima kompanije.

„Ovo predstavlja najveći ulazak kompanije Disney u svet igara do sada i nudi značajne mogućnosti za rast i širenje“, rekao je izvršni direktor Bob Ajger (Bob Iger) u saopštenju.

Disney je, istorijski gledano, imao uspone i padove sa video igrama, podseća Bloomberg. U 2016. godini, kompanija je zatvorila većinu svojih poslovnih operacija na ovom tržištu, nakon što se borila da razvije sopstvene velike, uspešne naslove godinama. Sada Disney licencira svoju intelektualnu imovinu spoljnim programerima i izdavačima kao što su Electronic Arts i Sony Group.

Disney i Epic sarađuju godinama, uključujući program Accelerator, gde rukovodioci kompanije mentorišu manja preduzeća. Epic je ponudio igračima igrice Fortnite avatare zasnovane na likovima iz Ratova zvezda, Marvelovo univerzuma i Indijane Džonsa. Takođe, Epicov softver Unreal Engine je korišćen za razvoj Disney-evih igara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...