Za zakup trosobnog stana cene oko 600 evra

Koliko koštaju nekretnine u Nišu i Kragujevcu?

InvesticijeNekretnineSrbija

23.4.2024 16:06 Autor: Ljiljana Begović 8

Koliko koštaju nekretnine u Nišu i Kragujevcu? Koliko koštaju nekretnine u Nišu i Kragujevcu?
Velika potražnja za stanovima u Nišu uticala je i na njihovu cenu, ali i na brzinu nalaženja nekretnine za iznajmljivanje, s obzirom na to... Koliko koštaju nekretnine u Nišu i Kragujevcu?

Velika potražnja za stanovima u Nišu uticala je i na njihovu cenu, ali i na brzinu nalaženja nekretnine za iznajmljivanje, s obzirom na to da u ovaj grad dolaze studenti, radna snaga i turisti iz različitih delova Srbije i drugih država.

U centralnoj gradskoj opštini Medijana, cene kirije kreću se od 280 do 450 evra, dok se u naselju Palilula stan može iznajmiti po cenama od 200 od 600 evra. U naselju Pantelej cene stanova za iznajmljivanje su od 150 do 450 evra.

Cena iznajmljivanja stana u Nišu zavisi od toga da li je u pitanju nekretnina koja spada u staru ili novu gradnju, ali i od same lokacije. Istraživanje Halo oglasa pokazuje da su stanovi bliži centru grada skuplji za iznajmljivanje od onih na periferiji.

Stanovi u Nišu

Za sve kupce koji žele da imaju stan u svom vlasništvu u Medijani cene po kvadratu kreću se od 850 do 2.000 evra, dok cene na Paliluli idu od 1.200 do 1.700 evra. Kada je u pitanju naselje Pantelej, cene nekretnina iznose od 1.000 do 2.100 evra. Prosečna cena kvadrata u starogradnji iznosi 1.557 evra, dok je u novogradnji 1.750 evra.

Podaci Republičkog geodetskog zavoda, pokazuju da su cene čak u porastu u Nišu zato što je prodaja stanova u Srbiji bila u poslednjem kvartalu 2023. manja 20,5 odsto nego u istom periodu godinu dana ranije.

Među najpoželjnijim lokacijama u Nišu su centar grada, Sinđelićev trg, Kej, Bulevar Nemanjića. Za stanove u blizini Medicinskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta najčešće se odlučuju studenti.

Istraživanje je pokazalo da su povoljniji stanovi na lokacijama Ledena Stena, Trošarina, Čalije, Milka Protić, Bogoslovija, a za njih se odlučuju kupci koji žele da prilikom kupovine nekretnine prođu što jeftinije.

Panorama Niša / Foto: Wikimedia Commons

Stanovi u Kragujevcu

Ukoliko želite da iznajmite stan u Kragujevcu iznenadiće vas povoljne cene, jer u samom centru ovog grada može pronaći trosoban stan čak i za 350 evra. U samom centru budući stanari mogu pronaći i garsonjeru za 200 do 250 evra, a oni kojima je potreban veći prostor trosoban stan mogu iznajmiti za sumu od 300 do 650 evra.

Kada je u pitanju stara gradnja stanari mogu pronaći i dvoiposoban stan u naselju Bubanj po ceni od 250 evra.

Posebno treba napomenuti da se u naseljima kao što su Bresnica, Beloševac, Pivara i Šumarice mogu pronaći stanovi koji se izdaju privatno i najčešće imaju zajedničko dvorište ili se pak izdaju u okviru jednog sprata u kući vlasnika.

Za sve one koji su se odlučili za kupovinu stana u Kragujevcu, dobra vest je da se u ovom gradu mogu pronaći povoljniji stanovi na lokacijama bližim centru za razliku od Beograda.

U naseljima koja su bliža centru kao što su Mala Vaga, Erdoglija, Bubanj i Aerodrom cene stanova po kvadratu iznose od 1.000 do 1.600 evra, što je idealno za sve one koji su spremni da investiraju u nekretninu nedaleko od centra Kragujevca.

Za kupce kojima je potrebna garsonjera u Kragujevcu, cene su prilagođene svačijem džepu, a u centru cene variraju od 1.200 do 2.100 evra u zavisnosti od lokacije, veće su cene garsonjera koje spadaju u novogradnju i nalaze se u samom centru Kragujevca dok su jeftinije u ostalim naseljima.

  • Inquiete

    23.4.2024 #1 Author

    Postalo je nemoguća misija iznajmiti pristojan stan po normalnoj ceni, a kamoli kupiti nekretninu!

    Odgovori

    • STEPA

      24.4.2024 #2 Author

      Baš tako postalo je katastrofa

      Odgovori

  • AJA

    23.4.2024 #3 Author

    Cene su za kupovinu i iznajmljivanje stanova abnormalne.Uzas !!!!!

    Odgovori

  • Maky

    23.4.2024 #4 Author

    I tu je stiglo poskupljenje

    Odgovori

  • STEPA

    24.4.2024 #5 Author

    Ma po svim gradovima su užasno visoke kirije

    Odgovori

  • SENSEI

    24.4.2024 #6 Author

    Treba pojačati ova dva grada. Ne treba sve da bude u Beogradu i Novom Sadu

    Odgovori

  • MAJA

    25.4.2024 #7 Author

    Otišlo u nedogled

    Odgovori

  • gagica

    28.4.2024 #8 Author

    Svida poskupljenja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...