ispitivanje preuzimanja vlasništva nad Tonatijem u Vrnjačkoj Banji

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv hotela Moskva

BiznisSrbija

25.4.2023 11:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv hotela Moskva Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv hotela Moskva
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv ugostiteljskog preduzeća „Moskva“ iz Beograda kako bi ispitala da... Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv hotela Moskva

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv ugostiteljskog preduzeća „Moskva“ iz Beograda kako bi ispitala da li je sprovelo nedozvoljenu koncentraciju kupovinom hotela „Tonanti“ u Vrnjačkoj Banji.

Vlasnik hotela „Moskva“ je Mile Dragić u čijem vlasništvu je i hotel „Club A“ na Kopaoniku, kao i još nekoliko firmi.

Komisija ima saznanja da hotel „Tonanti“ odnedavno posluje u sastavu „Moskve“, iako preuzimanje tog vlasništva nije prijavljeno tom nezavisnom telu zaduženom za praćenje stanja konkurencije na tržištu Srbije.

Zakonom je propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...