posao će dobiti još 375 radnika

Kompanija Palfinger najavila otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

17.5.2023 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanija Palfinger najavila otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu Kompanija Palfinger najavila otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu
Investicijom od preko četiri milijarde dinara na novoj lokaciji, austrijska kompanija Palfinger povećava proizvodne kapacitete i kreira novih 375 radnih mesta. Projekat, podržan od... Kompanija Palfinger najavila otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu

Investicijom od preko četiri milijarde dinara na novoj lokaciji, austrijska kompanija Palfinger povećava proizvodne kapacitete i kreira novih 375 radnih mesta.

Projekat, podržan od strane Vlade Srbije pozicionira Niš kao važan međunarodni tehnološki centar, saopštili su iz kompanije.

U sklopu svoje strategije rasta, kompanija Palfinger, kao vodeći svetski proizvođač inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja investiraće 35,5 miliona evra (više od četiri milijarde dinara) u novo postrojenje za proizvodnju komponenti u Nišu, čime će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Evropi. Ovo super-moderno postrojenje se savršeno uklapa u lanac vrednosti kompanije koji čine više od 30 postrojenja širom sveta. Proizvodnja u Nišu će početi 2024. godine. Do momenta kompletiranja projekta, 2027. godine, biće kreirano oko 375 novih radnih mesta u niškom regionu, navodi se u saopštenju.

„Novim postrojenjem u Nišu proširićemo naše kapacitete i obezbediti optimalno korišćenje svih naših proizvodnih jedinica u Evropi,” rekao je generalni direktor kompanije Palfinger, Andreas Klauser i dodao da je angažovanje kompanije u ovom gradu očigledan znak reindustrijalizacije Evrope.

Nakon finalizacije prve građevinske faze u 2024. godini, Palfinger će u Nišu do 2027. godine postepeno uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi.

Ovi proizvodi su posebno važni kao sastavni deo Strategije 2030 i dva strateška stuba kompanije „Go for Solutions” i „Go Digital”. Kombinovanjem fizičkih i digitalnih rešenja, Palfinger prerasta u pružaoca integralnih rešenja za podizanje. Za klijente kompanije, to znači da na jednom mestu mogu dobiti i hardversko i softversko rešenje, odnosno visoko umrežene, individualno konfigurisane proizvode. Visoki standardi koje PALFINGER postavlja se odražavaju i u arhitekturi novih zgrada.

Postrojenje u Nišu će biti veoma proaktivno sa aspekata uštede i proizvodnje energije. Fotonaponski sistemi koji će prekrivati krovnu površinu od 15.000 kvadratnih metara će samostalno proizvoditi oko 2 MW vršne snage kada budu završeni. Korišćenjem najmodernijih tehnologija za hlađenje i grejanje biće obezbeđeni najpovoljniji mogući temperaturni uslovi unutar fabrike u svakom trenutku, navodi se u saopštenju.

  • SHALIMAR

    17.5.2023 #1 Author

    Odlicno,nova radna mesta za nase radnike..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...